wmaraci reklam

Google Widget Linkleri Konusunda Webmasterları Uyarıyor

Google'ın Webmaster blogunda bugün Widget'ler içerisinde yer alan linklerle ilgili olarak bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamayla Google, Widget içerisinde yer alan linklerin doğal olmaktan uzak olduğunu ve bu şekilde Widget kullanan kullanıcıların ya Widget üzerinde değişiklikler meydana getirmesi ya da kaldırması gerektiğini bildirdi.

Bildiğiniz üzere internet siteleri içerisinde kullandığımız Widget eklentileri siteyi daha dolu göstermek ve kullanıcılara ekstra fonksiyonları kısa yoldan sunmak için oldukça önemli bir yere sahip. Google'da bunun farkında ancak geliştiricilerin içerisine link ekleyerek dağıttığı Widget'lar anlaşılan o ki Google'ın hiçte hoşuna gitmiyor.

Blog yazısındaki açıklamalara göre Google'ın spam ekibi içerisinde do-follow link çıkışı barındıran linklerin tümünü spam olarak kabul ediyor. Yine yazıda verilen bilgilere göre Google bu linklerin siteyle hiçbir alakası olmadığını ve widget'in yapımcısının kendi sitesine link kazandırmak için anchor text ile çıkış yaptığının altını çiziyor.

Google'ın şiddetle kaçınılması ve derhal müdahale edilmesini istediği Widget tiplerine birkaç örnek;

Eğer siz de blogunuz veya web siteleriniz içerisinde buna benzer widget'ler kullanıyorsanız Google sizi Webmaster Tools aracılığıyla uyarmadan önce bu linkleri kaldırsanız iyi edersiniz. Google'ın web spam ekibinin bu linkler konusunda istedikleriyse oldukça basit. Google yetkilileri imkanımız varsa kullanıcının linki no-follow etiketiyle değiştirmemizi veya linki widget üzerinden kaldırmamızı istiyor. Her ikisini de yapamıyorsak ve Widget tamamen düzenlemeye kapalıysa o halde Widget'den vazgeçmemiz gerekecek.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al