wmaraci reklam

Google, Yalan Haber Yapan Siteleri AdSense’den Uzaklaştıracak

AdSense gelirini yükseltmek için sosyal medya destekli olarak yapılan spam ve hit çekme çalışmalarının sonu geliyor olabilir. Google, ABD seçimleriyle ilgili olarak yaşanan haber skandallar ı sonrasında yalan haber yapan ve özellikle Facebook üzerinden kullanıcılara ulaşmaya çalışan yayıncıları reklam ağından uzaklaştıracak.

Bildiğiniz gibi Google AdSense’in politikaları içerisinde tamamen açık ve net bir şekilde web trafiğinin nereden gelmesi gerektiğini belirten bir madde yok. Bu da sosyal medya üzerinden yalan haber yapan sitelerin, bir anda yüzlerce kullanıcıyı ağırlaması ve tıkların dibine dibine vurması anlamına geliyor.

Politikalar gereği bu durum AdSense reklam ağı açısından bir sıkıntı da teşkil etmiyor. Google geçtiğimiz gün yaptığı açıklamaya göre bu tür “Öyle bir şey yaptı ki!”  Tarzında Clickbait çalışmaları yapan kullanıcıları AdSense’dan birer birer uzaklaştıracağını duyurdu.

Politikalar üzerinde gerekli değişikliğin yapıldığını belirten Google AdSense ağında artık pornografik içerik, şiddet ve nefret eylemleri, suç eylemleri barındıran sitelerden sonra artık yalan veya yanıltıcı haber sunan siteler de reklam ağına kabul edilmeyecek sitelerin arasında yer alacak.

Daha önceden de Türkiye’de bu tür spam çalışmaları için Google ufak bir çalışma başlatmış ancak ne yazık ki yapılan çalışmaların önüne geçememişti. Bu sefer geçebilecek mi yoksa Google’ın sözleri havada mı kalacak hep birlikte göreceğiz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al