wmaraci reklam

Google Yeni Bulut Depolama Servisi Google One’ı Kullanıma Sunuyor!

Fiziksel depolamayla verilerini heba etmek istemeyen kullanıcının tercih ettiği Google Drive servisi bundan sonra Google One ve Google Drive olmak üzere iki farklı servis olarak yollarına devam edecek. Ücretli bulut depolama servisinden faydalanmak isteyenlerin ayrıştırılacağı yeni bir platform olan Google One, daha cazip depolama alanlarını hesaplı fiyatlarla sunacak.

Google’ın dijital veri yedekleme servisi olarak kullanılan Google Drive, ücretli ve ücretsiz kullanıcılara aynı anda hizmet veren bir servis olarak çalışmaktaydı. Bundan sonra ücretsiz kullanıcılar Google Drive kullanıcısı olurken, ücretli kullanıcılar Google One adı verilen yeni bulut yedekleme ve depolama servisinden faydalanacaklar.

Google One’ın özellikleri ve fiyatları nedir?

Google One ile daha önce Google Drive’da sunulan bulut depolama alanlarının kapasitesi arttırılırken fiyatlar aynı seviyelerini koruyor. Google One, 100 GB’dan başlayarak 30 TB’a kadar her kişi ve kurumun yedekleme ihtiyacını çözümlendirebileceği geniş kapasiteli ürün yelpazesine sahip. Önceden kullandığı Google Drive servisi için ödeme yapan Google kullanıcıları da bundan sonra servislerini Google Drive yerine Google One üzerinden almaya başlayacaklar.

Google One için şimdilik belirlenen fiyatlar ise şöyle:

  • 100 GB kapasite aylık 1.99 dolar
  • 200 GB kapasite aylık 2.99 dolar
  • 2 TB kapasite aylık 9.99 dolar
  • 20 TB kapasite aylık 199.99 dolar
  • 30 TB kapasite ise aylık 299.99 dolar

Google One servisi kullanan bireysel kullanıcılar 5 aile üyesiyle hesaplarını paylaştırabilecekleri aile paylaşımı özelliğinden de faydalanabilecekler. Şimdilik pilot servis olarak ABD kullanıcılarına sunulacak olan Google One’ın yıl sonuna kadar global olarak tüm Google kullanıcılarına sunulması bekleniyor.

Eğer bulut depolama ve yedekleme için Google Drive’dan faydalanıyorsanız veya yeni ve kapsamlı bir bulut depolama servisi arayışındaysanız Google One’dan faydalanmayı düşünebilirsiniz.

Yeni Google One hakkında sizin görüşleriniz neler?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al