wmaraci reklam

Google Yeni İşletim Sistemi Çıkarabilir

Android ve Chrome OS gibi işletim sistemlerinden sonra Google hepimizi şaşırtacak yeni bir işletim sistemiyle karşımıza çıkabilir.  Bugün internet dünyasının manşetlerinde yer alan habere ve Android Police sitesinin yaptığı araştırma sonuçlarına göre Google adının Fuchsia (Fuşya) olması beklenen bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor.

Google için birçok önemli teknolojik servis olduğu gibi işletim sistemleri de önemli çalışma alanlarından biri. Chrome OS ile her ne kadar dünya ve ülkemizdeki popülaritesi yüksek olmasa da Android işletim sistemiyle Google tüm dünyanın en iyi işletim sistemi oluşturucularından biri olduğunu ispatlamış durumda.

Yeni işletim sistemindeyse Google bu sefer çok önemli bir değişikliğe vararak Linux Kernel yerine Magenta Kernel’i kullanacak. Google’ın oluşturduğu işletim sistemlerinde Linux Kernel’den yararlanıyor olması alışkanlığı eskiden beri bilinen bir özelliğiydi. Yeni işletim sisteminde Magenta Kernel’ini kullanacak olmasıysa biz bilgisayar kullanıcılarını ve web sevdalılarını şimdiden meraklandırmaya yetiyor.

Google’ın Magenta Kernel’i tercih edecek olmasının birçok farklı nedeni var. Bunlardan en önemlisi Magenta’nın gömülü sitemlerde yüksek performans sunması ve ölçeklendirilebilir olarak çalışabilmesi.  Yani, Google’ın yeni işletim sistemi sadece mobil cihazlar üzerinde değil aynı zamanda akıllı otomobillerde, IoT cihazlarında ve masaüstü platformlu cihazlarda kullanılacak.

Şuan için Google tarafından Fuchsia OS için yapılmış resmi bir açıklama olmadığı için dereyi görmeden paçaları sıvamamak akıllıca bir hareket olacaktır. Yine de bu işletim sistemi haberinin gerçek olduğunu göz önüne alacak olursak Google’ın yakın gelecekte Chrome OS ve Android işletim sistemlerini Fuchsia OS altında toplayacağı çıkarımında bulunabiliriz.

Google’ın yeni işletim sistemi hakkında siz ne düşünüyorsunuz? En önemlisi bugün Google yeni işletim sistemiyle çıkış yapacak olsa Windows’u terk edip, Google’ın işletim sistemini tercih eder miydiniz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al