wmaraci reklam

Güneş Panellerinin Verimi, Soğuk Güneş Işığı ile Artacak!

Yapay zekanın doğduğu ve yenilenebilir enerjinin ilk tohumlarının atıldığı kampüs Stonford Üniversitesi’nden yeni bir atak daha geldi. Bu üniversitenin öğretim görevlileri kesinlikle maaşlarının hakkını veriyor bence. Gün geçmiyor ki bizi şaşırtmasınlar. En son haberleri güneş panellerini daha verimli kullanmamızı sağlayacakları oldu ve gene şaşırttılar.

Güneş panellerinin aşırı ısınma sebebiyle veriminin düştüğünü ve buna tüm şirketlerin bir çözüm aradığını hepimiz duyduk. Bu çözüm Stonford Üniversitesi’nden geldi. Üniversitenin öğretim elemanları, kızıl ötesi ışınların sebep olduğu aşırı ısınmayı, yarı saydam bir kaplama ile çözmeyi başardılar. Bu kaplama tüm güneş panellerine uygulanabilecek. Aynı zamanda bu kaplama güneşten gelen ve aşırı ısınmaya neden olan ışınlarının geçmesini önleyerek geri yansıtacak ve bu sayede panellerimiz daha verimli olacak.

Bu haberi ilk olarak  Proceeding of the National Academy of Sciences adlı dergi yayınladı. Stanford Üniversitesi’nin en çok ismini duyduğumuz profesörü olan, Shanhui Fan verdiği röportajda güneş panellerinin güneşe dönük bir şekilde konumlanması gerektiğini ve bu sebeple aşırı ısındığını söyledi. Fakat Fan, ürettikleri yeni kaplama ile güneş panellerini -5 dereceye kadar soğutabileceklerini iddia ediyor. Umarım iddiaları gerçektir çünkü yenilenebilir bir enerji kaynağına olan ihtiyacımız her gün artıyor.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al