wmaraci reklam

Hack Dalgasının Son Halkası: Weebly Hacklendi

Bilişim tarihinin siber güvenlik açısından en kötü talihli yılı hiç şüphesiz 2016 oldu. Artık gün geçmiyor ki, bir başka servisin daha hacklendiği haberiyle karşılaşmayalım. Muhtemelen 2016 yılı açısından son olmayacaktır ancak sanal korsanların şimdilik son hedefi web tasarım platformu olan Weebly.com oldu.

İnternet üzerinden ticaret yapmak isteyen kullanıcılara e-ticaret ve pazarlama gibi çeşitli fonksiyona sahip site açmaları konusunda servis sunan Weebly.com’un veri tabanında yer alan 43 milyon kullanıcı bilgisi kimliği belirsiz kişiler tarafından ele geçirildi.

Haberin ana kaynağı olan LeakedSource’un açıklamasına göre ele geçirilen veri tabanı bilgileri içerisinde Weebly kullanıcılarının; kullanıcı adı, şifreleri ve IP Adresleri tamamen ele geçirilmiş durumda. Weebly tarafından yapılan açıklamaya göreyse kullanıcıların kredi kartı bilgileri veritabanı içerisinde saklanmıyor. Yani, Weebly kullanıcılarının en azından kredi kartları için şüphe duymalarına gerek yok.

Yine de eğer bir Weebly kullanıcısıysanız, aynı kullanıcı adı ve şifrelerinizi farklı platformlar üzerinde de kullanmanız büyük bir güvenlik riski oluşturabilir. Bu nedenli şifrelerinizi değiştirmeye ve kesinlikle her platformda farklı bir şifre kullanmaya özen gösterin.

Bu sene içerisinde yalnızca haberini yaptığımız servislerin bile sayısının her geçen gün arttığını düşünecek olursak, siber güvenlik konuları önümüzdeki yıllarda büyük marka ve kuruluşların çok daha fazla önem vereceği bir alan olmaya başlayacaktır.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al