wmaraci reklam

Hangi Kurgu Programını Öğrenmelisiniz?

Piyasada birçok kurgu programı bulunuyor ve her birini öne çıkartan bazı yönleri bulunuyor. Peki, bu yönler nedir? Bugün sıfırdan bir program üzerine uzmanlaşmak isteyen birisi tercihini nasıl yapmalı. Gelin duruma geniş çerçeveden baktığımız bir inceleme yapalım ve herkesi mutlu edebileceğimiz bir sonuca bağlayalım.

Öncelikle Adobe Premiere Pro, Vegas Pro, Final Cut, Edius ya da DaVinci Resolve dışında kalan yelpazedeki programlara yönelmemenizi tavsiye ettiğimi söyleyeyim. Zira nesillerdir devam eden bu programlar dışında profesyonellerin kullandığı başka bir program bulunmuyor ve dolayısıyla kaliteli bir geliştirici desteğini başka programlarda görmeniz de mümkün olmuyor. Diğer bir yandan bu durum programların ömürlerini de kısaltıyor ve yarın yolun sonuna geldiklerinde öğrendiğiniz kısa yol tuşları bir işinize yaramayacak olduğu için en baştan garantici davranmanızda fayda var. Ancak belki fark etmişsinizdir, pek çok seçeneği elemiş olmamıza rağmen hâlâ bol keseden program bulunuyor. Hiç de “Fotoğraf Photoshop’ta düzenlenir!” gibi bir durum yok gördüğünüz üzere.

Aslında O Kadar da Mühim Değil

Programlardan birisine ilk elimin alıştığı sıralarda kullandığım programı savunmayı görev edinmiştim ve bir topluluk varmışçasına hareket ediyordum. Bugünse bu fikrimden tam anlamıyla vazgeçmiş durumdayım. Üst ligin herhangi bir programı, diğerinden bazı küçük detaylar dışında eksik kalmıyor ve neredeyse bütün yetenekler hepsinde bulunuyor. Burada hangisini öğreneceğiniz kişisel tercihinize kalmış durumda.

Elbette bu küçük detaylar sizin için önemli olabilir. Örneğin Vegas Pro çok kolay kullanımıyla öne çıkarken, DaVinci Resolve renk düzenleme konusunda parıldayabiliyor. Diğer bir yandan Adobe ailesine tam erişim için Premiere Pro öne çıkarken, yaşadığı program hataları nedeniyle Final Cut’ın gerisinde kalabiliyor ve eski ustalar hâlâ işlerini Edius ile yürütebiliyorlar. Peki, tercihi neye göre yapacağız?

WordPress, Yeni Güvenlik Yaması Sürümü 4.7.3’ü Yayınladı
İlginizi Çekebilir!

WordPress, Yeni Güvenlik Yaması Sürümü 4.7.3’ü Yayınladı

WordPress, 4.7 sürümünden sonra ortaya çıkan ve ardı arkası kesilmeyen güvenlik açıkları sorunu yaşamaya başladı. Webmasterların etkilendiği bu güvenlik açıklarından WordPress ekibinin kendisi de yeterince muzdarip olmuş ki, Word...

Tercih Sebebi Sektörel Kullanım Olmalı

Bu da seçenekleri bizler için iki programa düşürüyor. Ülkemizde çoğu ajans Adobe için lisans ücretleri ödeyerek elemanlarına bu programlara erişim şansı tanıyor. Ekipler arası proje dağılımı nedeniyle de Premiere Pro kullanmaları ajansların işine geliyor. Ancak bu değişme aşaması devam eden bir alışkanlık diyebiliriz. Adobe güçlü bir marka olduğu için kolay kolay müşterilerini kaybetmiyor. Ancak diğer bir yandan Blackmagic Design tarafından geliştirilen DaVinci Resolve bir yönüyle çoktan yenilikçi girişimleri tavladı. Bu yön elbette ki programın ücretsiz kullanılabiliyor olması. Premiere’de yaptıklarımızı tam olarak burada da yapabiliyoruz ve hem de bedavaya. Bu şirketlerin de çok ilgisini çekiyor zira programların kurumsal versiyonları hiç de ucuz fiyatlara sahip değil ve masraf azaltmak çok önemli.

Bu yüzden bugün sıfırdan bir program öğrenmeye başlayacaksanız tavsiyem DaVinci Resolve programını tercih etmeniz yönünde olacaktır. Ancak açık sözlülükle de hatırlatayım. Bugün sektörde hâlâ daha yoğun kullanılan program Adobe Premiere Pro. Eh burada tercih siz değerli okurlarımıza ait durumda efenim.

Siz hangi programı kullanıyor ve tavsiye ediyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle yorumlarda paylaşırsanız çok seviniriz. Sağlıcakla kalın.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al