wmaraci reklam

Hasta La Vista: Microsoft, Windows Vista’nın Tüm Desteğini Kesti

İtiraf etmek gerekirse Microsoft’un kendisi dahi, Windows XP gibi ortalığı kasıp kavuran işletim sisteminden sonra böyle bir başarısızlık beklemiyordu. Ne Aero adı verilen yeni havalı arayüzü onu kurtarmıştı, ne de her fırsattı öyle mi yapalım, böyle mi edelim abi tavırlarındaki paranoyak dosya yöneticisi…

Vista, Windows işletim sisteminin açık ara en başarısız işletim sistemi olmuştu. İlk defa 2007 yılında satışa sunulan ve dünya çapında kullanım oranı yüzde 0.72 oranını bile yakalamayan işletim sistemi için artık yolun sonuna gelindi.

Windows Vista için aslında Elvis binayı bundan yıllar önce 10 Nisan 2012’de terk etmişti ancak yazılım yasası gereği 3. servis paketi sonrasında Microsoft kullanıcılarını mağdur etmemek için beş sene sürecek güncelleme desteğini sunmuştu.

Bugünden sonra artık Microsoft, söz konusu Windows Vista olduğunda etliye sütlüye karışmayacak. Yani, artık Vista kullanıcıları ne sistem açıklarını kapatan, ne de sistemsel sorunları etkileyen problemlerin yama paketlerini alabilecek. 

Zaten hiç birimizin kullandığını sanmıyorum ama eğer aramızda Vista kullananlar varsa, internete bağlı bir Windows Vista’nın bu günden sonra pimi çekilmiş bomba olduğunun altını çizelim. Artık geriye söylenecek tek bir şey kalıyor; Hasta la Vista Baby! 

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al