wmaraci reklam

Her Webmasterın Yaşama Sevincini Elinden Alan 10 Şey

Müptezel bir Webmaster olarak 2017’den en büyük dileğim internet çağını yaşadığımız 2017’de artık birazcık kenarından köşesinden Webmaster diye bir mesleğinin olduğundan insanların haberdar olması ve kız istemeye gittiğimizde “Oğlunuz ne iş yapar?”  dediklerinde babamın ağzını yaya yaya “İçerik Yazarı ve Webmaster” demesi. Ya onu geçtim, kaportacı kadar bilinelim, tanınalım o da yeter bize.

Sadece tek derdimiz bu olsa yine iyi. Yıl değişti değişmesine de,  değişmeyen hala çok şey var. Mesela her yaşadığımızda böğrümüzün delinip atılması, yaşama sevincimizin elimizden alındığı bu 10 şey gibi…

#1. Çaliş Çaliş Çaliş Pağa? Pağa Yok! Cuma’ya Alırsın

7 Senelik net tecrübeden sonra artık şunu anlamış bulunmaktayım arkadaşlar. Müşterilerin kullandığı takvimle bizim takvimler kesinlike aynı değil. İstenen işler nedense hep teslim tarihinden çok daha önceye alınmak isteniyor. İş tamamlandığında da bir gevşemeler bir gevşemeler, o atak tezcan adamın tüm yumuşak karakteri gidiyor ve yerine Don Carleone gevşekliğinde yeni bir karakter geliyor. Bir de müşterilerin takviminde hangi dilime denk düştüğünü merak ettiğim, o ödeme yapılacak Cuma günüdür. Nedense bu Cuma’lar hiç bizim takvimdeki Cuma günü gelmiyor. Neyse bu hafta dedikleri şey 8 gün olmaz değil mi?

Çalışırken Dinle - Müzik Listesi V2.
İlginizi Çekebilir!

Çalışırken Dinle - Müzik Listesi V2.

Merhaba Wm Aracı ailesi. Geçen hafta ilikini yayınladığımız "Çalışırken Dinle - Müzik Listesi V1." müzik listemizin bu hafta ikincisini yayınlıyoruz. Geçen haftada dediğimiz gibi müzik zevki kişiden kişiye değişiyor, fakat burad...

#2. Ben de Uğraştım O İşlerle Ya, Bak …. Yapmıştım Hatta

Ülkemizde çok büyük bir Webmaster ve Web developer potansiyeli var ama sanırım biz bu potansiyel dolu insanlara pek fırsat tanıyamıyoruz. Nedense her yeni tanıştığımız ve ne iş yaptığımızı anlattığımız insanların geçmişinde mutlaka bir Web Developer’lık yatıyor.

Gerçi Web developer dediysek de çıtayı filan yükseltmeyelim adam vakti zamanında birkaç satır HTML öğrenmiş bir iki bedava-sitem sitesi yapmış. Sonra nedense sıkılıp bırakmış. Buna rağmen bu adam Google’ı keşfetmiş adam imajını bir türlü üstünden atamamış. Size de tanıdık geldi mi bu sahne?

#3. Hallederiz Ya, 5-10 Dakikalık Bi İş

Vakti zamanında en sık yaptığım hatalardan biri bu 5-10 dakika statüsündeki işlerdi. Nasıl olsa ufak tefek bir şey hemen hallolur diye kafanıza takıp aldığınız hangi iş varsa bir şekilde bir nedenden dolayı o iş hallolmuyor arkadaşlar. 5-10 dakikalık bi iş oluyor sana 2 - 3 saat. Onun için artık en ufak işlere bile en azından 25 dakikalık iş olarak yaklaşıp kendimi 5 - 10 dakika bunalımından kurtarıyorum. Deneyin, faydasını göreceksiniz.

#4. Yia Artık Site Yapma Siteleri Var, Sizin İş Sallantıda

Bunu söyleyen arkadaşlar için toplu bir basın toplantısı düzenleyebiliriz. Biz tavuk değiliz ve organik yumurta üretmiyoruz. Yani bunun yapayını filan yapmalarının imkanı yok. Diyelim ki teknoloji o kadar gelişti, merak etmeyin o zaman da zaten bu teknolojiyi öttürecek ve en iyi kullanacak olan adamlar yine bizleriz. Bir de “YouTube çıktı sen yakında işsiz kalırsın, kim okuyacak onca yazıyı?” filan diyen arkadaşlara buradan kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum, geri dönüşümüz mükemmel olacak, az daha bekleyin hele siz.

#5. Üç Kuruşluk Dünyada 100 TL Olmak

Sağında solunda, etrafında yörende kim varsa aman abi para lazım der ve fiyatları dibe çektikçe çeker. Fiyatlar o kadar yere düşer ki, üç kuruşluk dünyada 100 TL’lik eleman olursun da, sırf o fiyatı yerden yere vuran arkadaşlar yüzünden sen de üç kuruşa veya iyi halle beş kuruşa çalışmak zorunda kalırsın. Elbet bir gün buluşacağız, bu böyle yarım kalmayacak arkadaşlar.

#6. Webmaster, Nam-ı Diğer “Gece Kuşu”

Yaptığımız iş için odaklanmak maalesef hayati önem taşıyor. Uyku düzeni tutturayım diye önceleri çırpınıp bocalasak da bu sefer gündüzleri etraftaki dikkat dağıtıcı ögelerin fazlalığının bizi fazlasıyla rahatsız ettiğini görür, yine gece kuşu olmanın en iyisi olduğunda karar kılarız. O saatte evde ne ses var ne başka bir dikkat dağıtıcı unsur… Daha ne olsun oh, çiçheeeek.

#7. İşin Aslını Anlatma Maratonu; Bizim Bi Arkadaş…

Webmaster olarak internetteki tüm hileyi hurdayı adından daha iyi bilirsin de, bunları etrafındaki insanlara bir türlü anlatamazsın. “Bizim bi arkadaş bi site bulmuş, oradaki internet sitelerini gezip günlük 50 TL alıyormuş.”, “Valla arkadaşım internetten kazanç rehberi kitabı aldı her ay 1000 TL anket doldurarak kazanıyormuş…”  He oldu babam oldu. Yav, böyle bir şey olabilir mi?

Diyelim ki tüm mantık kurallarını bir kenara itip bu aykırılığı gerçek saydık bu kadar adam neden asgari ücretle saatlerce kendini parçalasın ki o zaman? Hayır yani, mantık işi mi bu hiç? “Ben bilmem valla, arkadaşın yalancısıyım…

#8. İnternet Gözü Açık Olmak

Diğer insanların kalp gözü varsa bizde de internet gözü var! İnternet gözünüz bir kere açıldıktan sonra bir daha asla normal gözle internet dünyasında gezemezsiniz. İnternetten keyif alamaz her şeyi iş olarak görürsünüz.

Film izlemek için bir siteye girip, oturup bu adam reklamlardan ne kadar kazanıyor diye düşünen sonra da izleyeceği film süresinde kendine film sitesi açan arkadaşlarımız var. Arabasının lastiği patlayıp, nasıl değiştirebileceğini araştırırken fikir aklına yatıp otomobil blogu açanlar var. Sırf kız arkadaşı var diye moda sitesine gömülen, yeğeni var diye flash oyun dünyasına girişen var. Bunun bi üstü daha olabilir mi? Olamaz…

#9. Webmaster = Bize Bi Site Yapsak Ya?

Bence bu konuda büyük bir örgütleşme ve sistematik bir gruplaşma var. Yoksa bu kadar adamın bizim yaptığımız işten haberdar olup toplu olarak birebir aynı şekilde bu cümleyi kurması sıradan bir rastlantı olamaz. İnsanların noter tanıdıkları da var ama yolda görüp iki dakika sohbet ederken “Bizim babanın tarlaları ucuz yolu üstümüze geçirsek ya?” dediklerini sanmıyorum… Hani o site kurma siteleri vardı ya, onları kullanın işte. Sistematik gruplaşmış insafsızlar, bize de yazık yav.

#10. Sen N’eabıyon? Hala İş Bulamadın Evden Devam mı?

“Söyle onlara dostum, Google bir garajda Facebook ise yurt odasında kuruldu!” Diyeceğim ama biliyorum ki işe yaramayacak ve birkaç ay görüşmezseniz tekrardan aynı soruya maruz kalacaksınız. 

Onun için bu soruyu bir şekilde kaynatın, “Ya bu sene ÖTV’ye ne bindirdiler bee! ben de tam BMW alayım diyordum, yine fiyatlar uçtu. E, dolar da yüksek biraz beklemek lazım abi… Hangi paketi daha iyi olur onların? Hangisini almak lazım sen bilirsin?” çok güzel bir kaynaştırma cümlesi olarak on yıllardır Webmasterlara yardımcı oluyor. Aklınızın bir kenarında köşesinde bulunsun hani :)

Son olarak; blog okuya okuya biter de Webmaster’ın çilesi bitmez. Daha çilesiz bir yıl geçirmemiz dileğiyle :) 

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al