wmaraci reklam

Hibrit Çalışma Modeli Kurumsal Şirketlerde Kalıcı Olacak

Pandeminin hayatlarımıza soktuğu kavramlardan birisi de hibrit çalışma modeli oldu. Özetle bazı günler ofiste, bazı günlerse evimizde çalıştığımız bir model olan hibrit çalışma, kurumsal hayatta uzun yıllar daha bizimle olacak gibi duruyor. Peki, neden? Gelin açıklamaya çalışalım.

Baştan söylemekte fayda var ki hibrit modeli her sektörde karşımıza çıkmıyor. Elbette daha çok yazılım şirketlerinde, dev şirketlerin yazılım departmanlarında, reklam ajanslarında, haber sitelerinde ve canlı destek departmanlarında görüyoruz. Elbette işini, işte yapması şart olan pek çok sektörde hibrit ve uzaktan çalışma modelleri çok kısa süreli oldu ve pandeminin noktalanmasıyla bitti. Kalan sağlarsa, epeyce uzun bir süre bizimle olacak gibi.

Çalışanlar Bu İşi Çok Sevdi

Uzaktan çalışmanın faydalarını gören pek çok çalışan hibrit modeline bayıldı doğrusu. Bu yüzden de kaybetmek istemiyorlar ve insan kaynakları da bu durumun farkında. İşte bu nedenle de sürdürülebilirliği, elemanlarının mutluluğunu düşünen şirketler için gayet makul hale geldi.

Büyük oranda verimlilik açısından da sorun çıkmadığını söyleyebiliriz. Sonuçta bu insanlar, onlara verilen görevleri yerine getiriyor ve bunun için de ihtiyaçları olan tek şey bir internet bağlantısı. Tabii etüt ortamı dışında ders çalışamayanlar olduğu gibi, ofis ortamı olmadan iş verimliliği düşenler de var, bu söylediğimiz onlara pek uymuyor olsa da hibrit çalışmanın güzel yanı da zaten burada. Onlar da daha yüksek verimle ofislerinde çalışabiliyorlar. Bu da bizi şirketler açısından baktığımız bir alt başlığa davet ediyor.

İstanbul’dan Edirne’ye Yolculuk...
İlginizi Çekebilir!

İstanbul’dan Edirne’ye Yolculuk...

Tarihi güzelliği ve doğasıyla beraber, Marmara bölgesinin en güzel şehirlerinden bir tanesi olan Edirne, dumanından ve trafiğinden sıkılanlar için hem huzurlu hem de kültür dolu bir tatil imkanı sunmaktadır. Büyük İskender’den Bi...

Şirketlerin Kazancı Ne?

Hibrit çalışma koşullarını sağlayan şirketler, bunun tek kazancının insan kaynaklarının eleman mutluluğunu daha rahat sağlaması olmadığının bilincindeler. Bir elemanı daha çok ofise getirmek, çeşitli maliyetleri de beraberinde getiriyor. Günün sonunda ofisin sabunundan tutun da tuvalet kağıdına ve kahvesine kadar her şeyin kullanımı bir maliyet doğurmakta ve tüm bunları bir kenara bıraksanız dahi yan hak olarak verilen yol ücretleri, elemanı ofise çağırmadığınız her gün için kasanızda kalıyor. Bu nedenle ofiste yapılması zorunlu olmayan işler için, elemanı ofise kadar çağırmamak epey mantıklı oluyor.

Diğer bir yandan ofis günlerinde ofise toplanan çalışanlarınızla toplantılarınızı yapabiliyorsunuz ve fiziksel birlikteliğin önemli olduğu açılardan işlerinizi yürüründe tutabiliyorsunuz. Ayrıca ekip içerisinde sosyalleşilen bu günler, çalışanların şirkete bağlılıklarını korumak için de güzel bir ortam oluşturuyor.

Siz hibrit çalışma modeli hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz. Sonraki içeriklerimizde görüşmek üzere, sağlıcakla kalın.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3.67 / 5 (3 değerlendirme)

3 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al