wmaraci reklam

Hoş Bir İkona Sahip Olmaya Çalışın

Logolar, tasarımlar, renkler ve dokular. İşlerimize karakter kazandırmak için gerçekten de kafamızı bunlara takmış durumdayız değil mi? Doğrusu itiraf etmek lazım, pek de yanlış bir takıntı değil. Başarının yollarında hız kazanmamıza olanak sağlayan pek çok ayrıntı arasında bunların da yer aldığı kesin. Peki, saydığımız bu durumlar içinde ikonlar nerede yer alıyor?

Okurlarımız arasında bilmeyenler olduğunu pek sanmam, ancak yine de varsa diyerek bir ikonun ne olduğundan da kısaca bahsetmeliyim. İkonlar markalarla özdeşleşen ve logolarla birlikte öne çıkan küçük görsellerdir. Bu bağlamda örnekler vermek gerekirse Apple dediğimizde akla gelen ısırılmış elmadan yola çıkabiliriz. Markayla tamamen özdeşleşmiş bu görsel, tasarımcılar arasında ikon olarak anılıyor. Peki, biz sitelerimiz için böyle akılda kalıcı görsellere nasıl sahip olabiliriz.

Ne İstediğinizi Siz Bilmezseniz, Grafik Tasarımcınız Nereden Bilecek?

İkonlar, akılda kalıcı olma ve dolayısıyla başarıyı elde etme yolunda atılacak önemli adımlardan. Onları iyi yansıtmak için kendi yeteneklerimizden faydalanabiliriz elbette. Herhangi bir tasarım programını açıp, tasarımımızı tamamlar ve istediğimiz dosya formunda çıktısını alırız. Ne var ki bunda değil mi? Ancak biliyoruz ki çoğunluğumuz ne zaman başımız dara düşse grafik tasarımcılarımızın kapısını çalıyoruz. İşte bu alt başlık bu durumu ele almak için yazılıyor.

Grafik tasarımcılarımız çok yetenekli, hızlı çalışan insanlar olabilir ve yaratıcılıklarına gerçekten güveniyor da olabilirsiniz. Ancak ortaya çıkmasını istediğiniz işin ne olduğunu da yine ancak siz bilebilirsiniz. İkonlaşacak görselin fikrini bulmak bazen gerçekten de zor olabilir, kabul ediyorum fakat bu noktada sizin üreteceğiniz düşüncenin tasarımcıya göre daha yüksek potansiyeli olacağını da söyleyebilirim. Nihayetinde webmasterlara hitap eden bir forumun ikonunu yaratmasını ve tasarıma dökmesini istediğimizde çok az tasarımcının aklına boğa gelecektir değil mi? Fakat bugün sitenin adı anıldığında aklımıza da ilk bu boğa tasarımının geldiği çok açık. İşte bu noktada inisiyatif kullanması gereken de siz oluyorsunuz.

Microsoft’un iPhone İçin Geliştirdiği Klavye: Word Flow
İlginizi Çekebilir!

Microsoft’un iPhone İçin Geliştirdiği Klavye: Word Flow

Windows telefonlardan ve Windows 10 Mobile' den beklediğini bulamayan Microsoft, iPhone için geliştirdiği klavyeye odaklandı. Word Flow adlı klavye uygulaması, iPhone’daki klasik klavyeyi Microsoft’un yeni tasarladığı klavye ile değiş...

Avantajları Saymakla Bitmez

Peki, hoş bir fontla oluşturulmuş bir logoya sahip olabiliyorken, neden durduk yere masraf ve iş çıkartalım ki başımıza? Sonuç olarak herhangi bir ikonla yoluna devam etmeyen birçok oluşum da yer alıyor ve aralarında epey kazançlı, başarılı işler olduğu da ortada. Ne avantajı var?

İşte bu noktada avantajlar saymakla bitmiyor. Logonuz sadece bir font ile yazılmış metinden ibaretse akılda kalıcı olmayı ummayın bile. Bugün YouTube denildiğinde oynat butonu aklımıza geliyorsa ve böyle global bir simge firmayla birlikte anılıyorsa bu başarıyı görmek lazım. Bazı ikonlar gerçekten de akılda kalıcılığı, marka bilinirliğini, tercih edilirliği, profesyonel imajı, güvenilirliği ve zamana meydan okuyabilme yeteneğini beraberlerinde getirebiliyor. İşte bahsettiğimiz avantajlar ve daha fazlasına sahip olan bir iş oluşturma düşünceniz varsa, bu basit bir site dahi olsa ikonlarda faydalanmanızı tavsiye ederiz.

Klasikleşmiş ikonlar için vermek istediğiniz örnekler var mıdır? Yorumlarda bizimle paylaşmak isterseniz çok seviniriz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.67 / 5 (6 değerlendirme)

6 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al