wmaraci reklam

Hosting Hizmetlerinde Kullanıcı Odaklı Yaklaşım

İçinde yaşadığımız teknoloji çağı web üzerinden yapılan işlerde başarı potansiyellerini artırıyor. Web teknolojileri alanında ortaya çıkan her gelişme internet üzerinden hizmet veren sektörleri olumlu yönde etkiliyor. Bilgisayarımızdan veya mobil cihazımızdan basit birkaç tıklamayla pek çok ihtiyacımızı karşılayabiliyoruz. Ziyaret ettiğimiz siteler veya kullandığımız uygulamalar bize hız ve zaman kazandırıyor.

Kullanıcılarına daha iyi bir web deneyimi sunmak isteyen siteler teknik tarafta birçok konuyu dikkate alıyor. Bunların başında şüphesiz ki hosting hizmetleri gelmekte. Uygun hosting paketi seçimiyle site ve uygulamalar kaynak kullanımı, hız, performans ve diğer birçok konuda avantaj elde ediyor.

Tabii paket seçimiyle iş bitmiyor. Web operasyonunun sağlıklı şekilde devam etmesi için hosting yönetimi de önemli bir konu. Site ve uygulamaların kaynak ihtiyaçları farklı durumlara göre değişmekte. Yetersiz kaynak kullanımı nedeniyle ziyaretçi kaybı sık rastlanan bir durumdur. Bunun önüne geçmek için hosting hizmetlerinde kullanıcı odaklı yaklaşım şart.

Bu yaklaşım iki açıdan önemli. Bunlardan ilki, web sitesinin ihtiyaçlarını doğru analiz etmek ve en uygun paketlere yönlendirmektir. İkincisi ise web operasyonu sırasında karşılaşılan sorunları etkin şekilde çözmektir. Bu iki bağlam, son kullanıcının site veya uygulamalardan daha etkin şekilde yararlanmasını sağlıyor.

2010 yılında faaliyete başlayan daha.net hosting hizmetlerinde bu yaklaşımın başarılı bir örneğini sunmakta. “Türkiye’de internet artık daha.net!” sloganını kullanan firma, ülkemizde internet üzerinden hizmet veren sektörlerin büyüme potansiyellerini artırıyor.

Hosting Hizmetleri Niçin Önemli?

Web üzerinden hizmet vermek istiyorsanız sitenizin dosyalarının sunucuda yüklü olması gerekir. Hosting hizmetleri en temelde, web siteler için sunucuda barındırma hizmetleridir. Her sitenin kaynak ihtiyacı aynı olmadığı için hosting çeşitleri değişir. Örneğin paylaşımlı hostingde tek bir fiziksel sunucu birden fazla siteye web barındırma hizmeti verir. Kurumsal firmaların web barındırma ihtiyaçlarını karşılayan çözümler kurumsal hosting paketlerinde yer alır. Ayrıca Linux, Windows, cPanel ve daha pek çok başlıkta en çok ihtiyaç duyulan çözümlere sahip hosting paketleri mevcut.

Web sitelerin ihtiyaçlarına uygun hosting paketi kullanmaları birçok bakımdan önemlidir. Bu durum en çok hız ve performansa yansır. Sunucu kaynakları yetersiz sitelerde sayfa yükleme hızı düşüktür. Bu da ziyaretçilerin siteyi terk etmelerine yol açar. Doğru paket seçimi, web sitesini kullanmadığı kaynaklar için ödeme yapmak durumunda bırakmaz. Bu yönüyle maliyet avantajı sağlar. Örneğin site sadece HTML üzerinden çalışacaksa ve yaklaşık 100 MB’lık bir alan yeterli olacaksa ucuz hostingden yararlanabilir.

Diğer taraftan, video içeriği fazla siteler için bulut sunucu çözümleri daha faydalıdır. Online alışveriş siteleri için sınırsız hosting paketleri daha avantajlıdır. Bu paketlerin her birinde disk alanı, trafik, mail kotası, subdomain sınırı farklıdır. Kullandığınız hosting paketi ihtiyaçlarınızı karşılamıyorsa web operasyonunuz düzgün şekilde ilerlemez.

AdSense, Sinir Bozucu Reklamlar Hakkında Yayıncıları Uyaracak
İlginizi Çekebilir!

AdSense, Sinir Bozucu Reklamlar Hakkında Yayıncıları Uyaracak

Google AdSense, hem reklam engelleyici yazılımların kullanım oranını düşürmek hem de reklam ağının kalite standartlarını yükseltmek amacıyla yeni bir uygulamaya başvuracak. Önümüzdeki haftadan itibaren Google, özellikle küçük ...

Fiyatla Değil, Hizmet Kalitesiyle Rekabet!

Son yıllarda hosting hizmetleri alanında adeta kıran kırana bir rekabet var. Bunun en önemli nedeni, internetin yaygınlaşmasıyla birlikte web sitelerin sayısındaki artıştır. Bu durumun en açık örneklerini pandemi sürecinde gördük. Sokağa çıkma kısıtlamaları devam ederken birçok perakendeci işletme, operasyonlarını web alanına taşıdı. Bunun faydasını gören birçok işletme, pandemi sonrası dönemde de web alanına yatırım yapmaya başladı.

KOBİ’lerin de pandemiden sonra web yatırımlarına ilgisi arttı. Pazarda talep bu şekilde artarken hosting firmaları arasında rekabet kızıştı. Ancak bu rekabette daha çok fiyat konusunun öne çıktığını görüyoruz. Firmaların hosting paketi içerikleri birbirlerine az çok benzerken genellikle fiyat rekabetine öncelik verdiklerini söyleyebiliriz.

Ne var ki fiyat rekabeti yerine hizmet kalitesiyle rekabeti esas alan firmalar da sektörde mevcut. Bunlardan biri olan daha.net hosting hizmetlerinde kullanıcı odaklı yaklaşımıyla öne çıkıyor. Kullanıcı dostu arayüzü ve ayrıntılı paket içerikleriyle web sitelerin ihtiyaçlarına en uygun hostingi seçmelerini kolaylaştırıyor. Ayrıca paketler için ilave eklenti kullanmayı da kolaylaştırıyor. Hostinginizle ilgili tüm süreçlerde sağladığı teknik danışmanlık hizmetlerinin başarısı ise firmanın sektördeki lider konumunu güçlendiriyor.

daha.net’in Firma Profili Nedir?

daha.net, Kanada merkezli SoftCom Group Inc. ortaklığıyla 2010 yılında kuruldu. 2012 yılında SoftCom’un Ingram Micro tarafından satın alınması, daha.net’in Microsoft, Comodo, cPanel gibi dünya devleriyle daha yakın ilişkiler kurmasını sağladı. 2021 yılında ticari unvanını Cloud Teknoloji Bilişim Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi olarak değiştirdi.

Genel merkezi İstanbul 4. Levent’te olan şirket, güçlü teknik altyapısı ve uzman kadrosuyla müşterilerine hizmet vermeyi sürdürüyor. Sunucularını İstanbul lokasyonlu PCI/DSS sertifikalı Tier III veri merkezinde barındırıyor. Bu merkezde sahip olduğu imkanlar, hosting hizmetlerini kaliteli ve kesintisiz sürdürmesini sağlıyor. 100 Gbps üzeri aktif ve tam yedekli internet erişim kapasitesi bu imkanlardan biri. Tüm büyük operatörlerle peering ve yedekli fiber güzergahlarına sahip. Tam yedekli UPS ve transformatör altyapısı ve %99.99 çalışabilirlik garantisi de önemli özellikleri arasında.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (3 değerlendirme)

3 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al