wmaraci reklam

HTML Washer: Dağınık HTML Kodlarını Sadeleştiren Kullanışlı Araç

Bazen bir internet sitesinin HTML kaynağını düzenlerken veya projemize dahil etmek istediğimiz bir Layout’un kodlarını ayıklarken muhakkak bu işi daha sancısız halledebilmeyi dilemişizdir. Kullanmak istediğimiz HTML kodlarının arasına kaynayan fazlalık kodlar zaman törpüsü olduğu gibi teker teker her birini ayıklamanın pirincin taşını ayıkalamaktan bir farkı yok. Webmaster’ların bu derdini görüp kederlenen bir geliştiriciyi uyku tutmamış ve HTML kodlarındaki dağınıklığı giderebileceğimiz basit bir servis hazırlamış; HTML Washer.

Bir internet uygulaması olarak çalışan HTML Washer; HTML kodu içindeki fazlalık kod artıklarını CSS ve JavaScript kodlarını ayıklıyor. HTML kodlarını sınıflardan ve özellik kodlarından ayıklayan HTML Washer kodu bizler için en sade iskelet HTML haline getiriyor. Üstelik HTML yorum satırlarını bile ayıklıyor. Basit bir örnek vermek gerekirse siz yazılıma

bla bla

kodunu veriyorsunuz o fazlalıkları ayıklayıp size;

bla bla

çıktısını veriyor.

HTML Washer sayesinde herhangi bir HTML kodunun içindeki stilleri ayıklamak için harcamamız gereken zaman bu sayede minimize edilmiş oluyor. Kopyala yapıştır aracılığıyla çalıştırabildiğiniz yazılım, doğrudan bilgisayarınızdaki bir HTML dosyasını yükleme Upload etme şansı da sunuyor. Tabii HTML Washer’ın tek hokus pokusları bundan ibaret değil.

HTML Washer’ın Özellikleri

  • HTML4 veya XHTML biçimde verdiğiniz kodları HTML5’e dönüştürebiliyor.
  • Doğru şekilde kullanılmamış etiket hatalarını düzenliyor.
  • Olması gereken nizami ölçüde HTML yapısını tekrardan kuruyor.
  • Satır içi kodları (inline) ve CSS gibi fazlalıkların tümünü temizliyor.
  • ALT etiketine sahip olmayan görsellere ALT etiket verisi ekliyor.

HTML Washer’ın HTML5’e dönüştürme yeteneği yaptığım birkaç basit teste göre başarılı çalışıyor fakat siz yine de tamamen HTML4 ile biçimlendirilmiş bir sayfayı HTML5’e adapte etmek için HTML Washer’ı kullanmayı düşünmeyin. Sonuçta bu uygulamanın geliştirilme amacı bizi dağınık kodlardan kurtarmak ve kaynak koda en hızlı şekilde istediğimiz şekli vermemiz.

Yeni başlayanın ve HTML kodlarıyla haşır neşir olan Webmaster’ları HTML Washer büyük dertlerden kurtarabilir gibi duruyor. Bence uygulama bu kadar basit tutulmak yerine bası CSS class’larını koruma seçeneği sunabilirmiş. Kaynak kod dönüştürmelerinde bu kodları tekrardan yalın hale gelen koda uygulamamız gerekecek ki bu bir yandan iş yükümüzün artması anlamına geliyor.

HTML Washer’ı biz çok beğendik ve kullanışlı bir web uygulaması olduğunu düşündük. Siz ne düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al