wmaraci reklam

İçeriklerinde ChatGPT Kullanacaklara 5 Teknik Tavsiye

Yapay zeka modellerinin hayatımıza girmesi en çok da yazılı içerik alanında kendisini hissettirdi. Ancak dil modelleri hâlâ pek çok içerikte varlıklarını gösteriyor ve ortaya çıkan metinler o kadar da insan elinden çıkmış gibi durmuyor.

Gelin 5 tavsiyeyle ChatGPT’den alacağınız metin çıktılarını daha iyi bir seviyeye ulaştıracağınızı anlatalım. Eğer sizin bildiğiniz farklı teknikler varsa, yorumlarda paylaşarak okurlarımıza da yardımcı olabilirsiniz.

Paradan Çekinmeyin

ChatGPT 3.5 harika olsa da, Türkçe'de zayıf kaldığının hepimiz farkındayız. 4.0 hem Türkçeyi, hem de İngilizceyi çok daha iyi anlıyor hem de çok daha anlaşılabilir karşılıklar veriyor. Dili iyi kullanması özellikle yazı işlerinde ondan faydalanmak isteyenler için çok büyük bir avantaj.

Evet, ChatGPT 4.0 ücretsiz kullanıcılara da sunulacak ancak ChatGPT 4.5 geldiğinde bundan da faydalanabileceksiniz ve dahası mevcut sürümlerde de daha yüksek performans sağladığı versiyonları kullanımınıza açılacak. Bu yüzden de çekinmeden tavsiye edebiliyorum.

Yapay Zekanın Daha Şimdiden Ele Geçirdiği Bazı Meslekler
İlginizi Çekebilir!

Yapay Zekanın Daha Şimdiden Ele Geçirdiği Bazı Meslekler

Günümüzde teknolojinin çok hızlı gelişmesi, haliyle yapay zekaların da çok hızlı gelişmesini sağlıyor. Özellikle ChatGPT’nin yaygınlaşmasından sonra şirketler ardı ardına kendilerine ait yapay zeka botlarını duyuruyor. Büyü...

Tek Konuşmada Eğitin

Bir kategoride yazacağı içerikler için, tek bir konuşma tercih edin. Herkes yapay zekanın bilgi dağarcığından faydalanmayı seviyor evet. Ancak dil modellerini asıl güzel kılan, eğitilebilir olmaları. Örneğin spor kategorisinde yazmasını istediğiniz her metni, bu alan için oluşturduğunuz konuşmada yazdırabilirsiniz.

Bu sayede belki ilk üç yazıda tam olarak istediğiniz performansı gösteremese de sonraki içeriklerde o istediğiniz kıvama yaklaşacaktır.

Yazılarınızla Besleyin

En yüksek verim aldığım yazıları yazdırmadan önce, muhteşem verim aldığım bir yol keşfettim. Aynı kategoride, benzer yazılarımla asistanı beslemek. Peki bunu nasıl mı yaptım?

Asistan selam, şimdi sana sırayla daha önce yazdığım 5 yazıyı atacağım. Yazılarda kullandığım üslubu ve gidişatı kavra. Anahtar kelimeleri verdiğimde benzer başlıklarla yazıları senin yazmanı isteyeceğim.

Bu emri girdikten sonra, birbirlerine oldukça benzeyen 5 yazıyı ayrı mesajlar halinde gönderdim. Sonrasında tek yapmam gereken yazılmasını istediğim anahtar kelimeleri göndermekti. Artık bana benzer bir dil kullanıyor ve editör bakışıyla yazıyı süzmem de çok daha kısa bir zaman alıyor. Sanırım 5 tavsiye içerisinden en çok işime yarayan bu oldu diyebilirim.

Algoritmayı Düşünün

Karmaşık yazılarınızda ondan faydalanmak istiyorsanız, kuracağınız algoritmayı düşünün ve ona bir yol haritası verin. Unutmayın, karşınızda bir bilgisayar programı var. Fazlasıyla zeki olsa dahi, iyi bir algoritma vermediğinizde çok ama çok saçmalayabiliyor. Neleri yapacak ve hangi sırayla yapmalı? Bu girdileri doğru verirseniz, onun da performansı yükselecektir.

İmkânınız Varsa İngilizce Konuşun

Kulağa saçma gelebilir ama dil modeli Türkçe'yi anlamak konusunda hâlâ biraz cılız kalıyor. Türkçe emirler vermektense, bozuk bir İngilizceyle vermek çok fazla avantaj sağlayabilir çünkü sizi çok daha iyi anlayacak. İleriki sürümlerde buna hiç ihtiyacınız kalmayabilir ama şimdilik performansını yükseltmeniz için bu tavsiyeyi de vermeliyim.

Türkçe yazılarım için nasıl İngilizce emir vereceğim ki?” diye düşünüyorsanız farazi bir girdi örneği vereyim.

Hi, I want you to write me a content in Turkish and it must be about red cards in football

En basit haliyle bu emri daha detaylı hale getirmezsem, bana ‘Futbol’da Kırmızı Kartlar’ benzeri bir başlıkla, Türkçe bir içerik yazacaktır. Elbette eğer bol bol eğittiysem içerik kalitesi tam olarak istediğim seviyede de olabilir. Burada önemli olan şey emirlerimizin içerdiği detaylar ve asistanı ne kadar eğittiğimiz.

Bu girdinin ardından önceki maddelerde olduğu gibi dil modelini eğitebilir ve içerikleriniz için yola koyulabilirsiniz. Unutmayın, önemli bilgiler verdiğiniz içeriklerinizde doğrudan kopyala yapıştır yapmamalısınız. Hatta iyisi mi? Siz her zaman yazıları baştan, detaylıca bir kontrol edin.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (2 değerlendirme)

2 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al