wmaraci reklam

İhracatın Yeni Anahtarı: TikTok

İhracatın öneminden defalarca kez bahsettik ve ne kadar bahsedersek bahsedelim eminim ki yeterli olmayacaktır. Ülkemizde ekonomik problemler şiddetini arttırdıkça, rahat bir nefes alabilmenin de yegâne kapısı ihracatla uğraşmak oluyor doğrusu. Ancak tanımadığımız, dilimizi bilmeyen insanlara satış yapmak öyle pek de yutması kolay bir lokma değil. Neyse ki elimizde yeni bir kozumuz var!

Başlıkta TikTok yazdık evet ama burada kastımızın kısa format videolar olduğunu hatırlatalım. Siz kitlelere YouTube Shorts, Instagram Reels gibi alanlardan ulaşabilecekseniz, bunları kullanmakta da bir sorun yok. Hatta hepsini birden kullanmak en mantıklı yol olabilir. Peki, ne yapacağız ve nasıl kullanacağız bu pazarlama silahını?

Doğru Pazarlama, Doğru Ürün

Önce elbette doğru ürünle yola çıkmamız gerekiyor. İnsanların ilgisini cezp edecek ve “bana da tam bundan lazımdı” diyecekleri ürünleri bulmak gerekiyor. Örneğin benim gözüme, evdeki iki kedimiz nedeniyle hep evcil hayvan ürünleri takılıyor, daha çok da tüy toplama üzerine olanlar tabii. Son yıllarda artan hayvan sahiplenme oranlarının yüksekliği burada size de ışık tutabilir ama milyonlarca opsiyon olduğunu unutmayın.

Ürünü seçerken dikkat etmeniz gerekenler şunlar, rekabetin düşük olduğu, adıyla arama yapmanın düşük ihtimal olduğu bir ürün seçmemiz gerekiyor. Yani ihtiyaç duygusunu harekete geçirmemiz kritik. Burada kendinizi ve pazarınızı rahatlatmak için kaynağına rahatça ulaşabildiğiniz hatta kendinizin üretebildiği ürünlerle de yola çıkabilirsiniz. Ancak elbette bu şart değil. Tedarik etmekte zorlanmayın ve kârlı bir şekilde satabilin yeterli.

Kolektif Dikkat Dağınıklığı ve Kısa Format Videolar
İlginizi Çekebilir!

Kolektif Dikkat Dağınıklığı ve Kısa Format Videolar

TikTok, Shorts, Reels gibi araçlar ve uygulamalardan da önce, Vine ile hayatımıza giren kısa format videolar bugün her birimizin büyük vakitlerini almayı başarıyor. Ancak yalnızca vaktimizi almakla da kalmıyorlar. Toplumsal bir sorunu te...

Satış Ağı Nasıl Kurulacak?

Eğer kendi sitenizden satış yapmak istiyorsanız Shopier, Paymes, Sopsy ve alternatifleri gibi yurtdışından kolayca ödeme alacağınız bir sistemden faydalanmanızı önerebilirim. Tabii burada en çok dikkat etmeniz gereken şey, günün sonunda ihracata yönelik bir operasyon yürüteceğiniz için platformların kargo anlaşmalarının bunu ne kadar karşıladığı olacaktır. Yoksa kargo tarafında kendi çözümlerinizi üretmeniz ge

Diğer bir yandan Amazon, Ebay, Etsy gibi platformlarda mağaza açmak da hiç fena bir fikir sayılmaz. Elbette burada da küçük bir muhasebeyle kârınızı ve zararınızı hesaplayarak hareket etmenizde ve diğer

rekebilir.

Diğer bir yandan Amazon, Ebay, Etsy gibi platformlarda mağaza açmak da hiç fena bir fikir sayılmaz. Elbette burada da küçük bir muhasebeyle kârınızı ve zararınızı hesaplayarak hareket etmenizde ve diğer mağazalarla olan rekabetinizi gözetmenizde büyük fayda var. Unutmayın, burada kazanç çoğu zaman sürümden olmak durumunda kalabiliyor o nedenle de doğru ürünü tedarik edememek zararla sonuçlanan bir süreci beraberinde taşıyabilir.

Gelelim Kısa Format Videolara

Ürününüzle ilgili viral olabilecek potansiyel nerede var? İşte tam da bunun videosunu çekmelisiniz. Ürünü öne çıkarmak için tamamen ciddi bir format gütmek, videonun çok daha az izlenmesine neden olabilir. O yüzden ürünü insanlara istetecek, videonun da geçilmesine engel olacak bir formül üretmek sizi algoritmada öne taşıyabilir ve milyonlarca izleyicinin karşısına çıkmayı kolaylıkla başarabilirsiniz. Birkaç örnekle yardımcı olmaya çalışalım.

Yine hayvanlara yönelik ürünlerden yola çıkarsak, ben olsaydım ürünü önce kedi ya da köpeğime koklattığım bir sekansla açardım videoyu. Direkt bir ürün videosu olarak başlatmaktansa, bir tatlı hayvancık videosu olarak başlatmak başlangıçta izleyicilerin videoda kalmasına sebep olacaktır çünkü. Ardından da bu ürün bir tüy toplayıcıysa ya da bir oyuncaksa en iyi çalıştığı anları çekmeye odaklanır ve tatlı bir müzikle, kurguya uygun bir biçimde videoyu tamamlardım.

Diğer bir örnek için de aklıma şişelere kolayca takılabilen çocuk kilitli kapaklar geldi. Özellikle deterjanlardan yola çıkmak burada faydalı olabilir. Bebek yaşlarında bir çocuğun pıtır pıtır yürüdüğü bir video doğrusu beni ilk saniyelerde yakalamayı başarırdı. Ardından da annesi gelip çocuğu kapmalı ve bir sonraki videoda deterjanın kapağını değiştirdiğini görmeliyiz. İyi çalıştığı bir sekansın daha ardından bu iş tamamdır.

Umarım anlatmaya çalıştığım şeyi, bu örneklerle aklınızda aydınlatmayı başarabilmişimdir. Konu tamamen kullanıcının, videolarınızı izlemesini sağlamaktan geçiyor. Bu videoları ister kendi sosyal medyalarınızdan yaymaya çalışın, isterseniz sponsorlu reklamların ve büyük hesapların reklam maliyetlerini hesaplayarak çalışmayı o kaynaklar üzerinden yürütün. Ancak bu yeni pazarlama silahını mutlaka kullanın.

Daha önce bu platformlarla pazarlama yapmayı deneyimlediniz mi? Süreci belki yorumlarda bizimle paylaşmak istersiniz? Sonraki yazılarımızda görüşmek üzere.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.33 / 5 (3 değerlendirme)

3 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al