wmaraci reklam

İkonik Liderlerinden Stresle Savaşmak için İpuçları

Kendi işinizi yapmak için bir adım attığınızda, adımınınız boyu fark etmez. Stresin büyüğü sizi bir yerde yakalayacak ve başınıza büyük bir ağrı olarak saplanacaktır. Zaten hali hazırda ucunun nereye vardığını bilmediğiniz işlerin takibinin yapılması gerekiyorken, ekstradan başınızın ağrıması en son ihtiyacınız olan şey olabilir.

Stres unsuru ortadan kaldırmadığında etkili bir öğrenim sergilenemediği gibi etkili bir yönetim de sergilenemiyor. İş hayatınızın dengesini alt üst eden stres faktörü sadece iş hayatında kalmayıp, kişisel yaşantınıza da sıçrayabiliyor.

Hadi yine siz ve ben iyiyiz. Bizim işimizin büyüklüğü ve meydana çıkabilecek stresin kalıbı belli. Ya, tüm dünyada tanınan teknoloji şirketleri ne yapsın? Bu tür büyük şirketler söz konusu olduğunda stres ne kadar şiddetli olur dersiniz? Tüm ikonik liderler işleri için savaşırken aynı anda stres ile de savaştılar. Onların bize verebileceği ufak tavsiyeler belki daha stressiz bir iş hayatına sahip olmamıza yardımcı olabilir;

#1- Bill Gates (Microsoft)

“Bir şeyleri halletmek için, gerçekten işe yarayanlarını ele almak ve temellerine doğru düşünmek gerekir. Bu, zekiliğin özel bir şekldir.”

Bill Gates çalışmalarınıza başlarken karmaşıklığı gidermenizi ve gerçekten odaklanmak istediğiniz işleri değerlendirmenizi istiyor. İşleri basitten almak, çalışmayı düzene almayı kolaylaştıracak ve bu size daha yönetilebilir olma duygusunu kazandıracak.

Google Artık Renk Kodu Aramaları Gerçekleştirebilecek
İlginizi Çekebilir!

Google Artık Renk Kodu Aramaları Gerçekleştirebilecek

Bir Webmaster için renk kodlarının ne kadar önemli olduğundan sanırım bahsetmemize bile gerek yok. Eğer siz de bir renk kodunu ararken Adobe Photoshop’u açmak istemiyor ve kaynak olarak diğer siteleri kullanmayayım diyorsanız, Google’...

#2- Steve Jobs (Apple)

“Eğer yalnızca oturur ve izlerseniz, zihninizin durmadan çalıştığını görürsünüz. Onu sakinleştirmeye çalışırsanız işler daha kötüye gider ama zamanla sakinleşir. Zihniniz yavaşladığı anda daha önce gördüğünüzden çok daha fazlasını görmeye başlıyorsunuz.”

Steve Jobs sorunları belirlemenin kontrol altına almanın ve ilerlemenin işe yarayacağını düşünenlerden. Ona göre eğer sorunu anlarsanız aynı zamanda stresten kurtulup, daha geniş bir zihinle etrafınızı görmeye başlayablirsiniz.

#3- Richard Branson (Virgin)

“Tüm Virgin imparatorluğunu yarın kaybetsem, Bali gibi bir yere taşınır ve yaşamaya devam ederdim. Ailemin sağlığı yerindeyse hiçbir sorunum yok demektir.”

Richard Branson, stres kontrolünde önceliklerin ne kadar önemli olduğuna vurgu yapıyor. O, stres yapmaya gerçekten değecek tek şeyin ailesi ve ailesinin sağlığı olduğunu düşünüyor. Bu da doğal olarak stres seviyesini kontrol altına almasına yardımcı oluyor.

#4- Jeff Bezos (Amazon)

“Stres, kontrolünüz altında olması gerken bir şeyi kontrol edemediğiniz anda başlıyor. Ben bu tür durumlarda hemen sorunu tanımlar ve çözümü için bir telefon görüşmesi yaparım. Hiç olmadı ilk mailimi atarım. Harekete geçmek nereden gelirse gelsin, stresi geldiği yere geri gönderebilir. ”

Jeff Bezos’a göre sorunu saptamak ve sorunun çözümüne dair adım atmak stresin seviyesini düşürmek için en kuvvetli silah. Tek bir adım dahi atsanız, sorunun çözümüne atılan adım zihninizi daha kontrol edilebilir ve temiz tutuyor.

#5-Elon Musk (PayPal, Tesla, SpaceX)

“İnsanlar eğer korkularının tutarsız olduğunu hissediyorsa onları yok sayabilmeli. Tutarlı olduğunda bile bazen onları yok saymak sürerliliğe değer. ”

Biraz dayı oğlunuz gibi konuştu ama Elon Musk, bilinmeyenleri kafaya takmamamız gerektiğini öğütlüyor. Yapacağınız işi yapmaya başlamak ve endişelenmemek stres seviyesinin düşmesine ve omuzlarınızdan büyük yükün kalkmasına yardımcı oluyor.

#6- Susan Wojcicki (YouTube)

“Bence ara vermeyi bilmek çok önemli ve bazen her şeyi bu aralıkta anlayabiliyorsunuz.”

Susan Wojcicki, durmaksızın çalışmanın stresin bataklığı olduğu ve insanı tükenmişliğe doğru çektiğini savunanlardan. İş hayatınızla özel hayatınız arasında güzel bir denge tutmak ve bu dengeyi korumak, stresten kurtulmaya Fazlasyıla yardımcı olabilir.

#7- Jack Dorsey (Twitter)

“Stresin çoğunlukla beklenmedik şeylerle açığa çıktığını düşünüyorum. Eğer neleri yapmanız gerektiğini bilir ve buna göre bir çalışma planıyla hareket ederseniz, stresle aynı masaya oturmak zorunda kalamayacaksınızdır.”

Jack Dorsey’e göre planlamak ve kendinize uygun bir ritim belirlemek işin en önemli adımlarından biri. Rutininizi belirlediğinizde yaratıcı yönünüz gelişiyor ve daha üretken bir insan haline geliyorsunuz. Tüm bu planlı programlı ilerlemeler büyük resmi görmenize de yardımcı oluyor.

Her liderin stresi başından atmak için takip ettiği ayrı bir yöntem var ve hepsi kendince bir yerde başarıya erişiyor. Ya siz stresle olan randevunuzu iptal etmek için neyin önemli olduğunu düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al