wmaraci reklam

İmla Denetim Aracı Grammarly Artık Google Docs ile de Çalışacak!

İngilizce içerikler üretiyor ya da yazışmalar yapıyorsanız, daima pusuya yatmış bir Gramer Nazisi tarafından gafil avlanma ihtimaliniz var. Grammarly dünya çapında bir ilki başararak, yapay zeka destekli İngilizce öğretmeninize dönüşüyor ve hatalarınızı düzeltmenize yardımcı oluyor. Hazırladığınız yazışmalardaki dil hatalarını saptayan ve metninizi düzenlemeniz için revize önerilerinde bulunan Grammarly, şimdi Google Docs ile de çalışabilecek.

Hatırlarsanız, Temmuz ayında Google, kendi işini kendi görme sevdasıyla ayağa kalkmış ve Google Docs servisine yapay zeka temelli bir imla denetim aracı yerleştirmişti. Grammarly’nin yeni hamlesi Google ile bu alanda rekabet etmek istediğinin adeta kuyruklu ilanı sayılabilir. Bugün yeni eklentisini kendi blogu üzerinden duyuran Grammarly: “Grammarly yazdığınız her şeyin bir parçası olmak istiyor,” diyerek, Google Docs gibi milyonlarca kullanıcının başvurduğu önemli bir araçta eksik kalamayacaklarını belirtti.

Grammarly’nin eklentisi bugün itibariyle Google Chrome Eklenti Mağazası’ndaki yerini de aldı. Henüz Beta olarak yayınlanan aracın bazı ufak eksikleri var fakat şirket bir ay içerisinde Grammarly’nin Beta’dan çıkıp, daha başarılı bir eklentiyle tüm kullanıcılarına hizmet vereceği müjdesini de paylaştı.

Grammarly’nin şimdilik tek büyük eksiği Türkçe dil desteğin olmayışı ancak; hepimizin işleri Türkçe halletmediği de aşikar. Özellikle global platformlarda ticaret yapıyorsanız ve İngilizce’yi etkin biçimde kullanıp, Gramer Nazilerinden uzak bir yaşam alanı düşlüyorsanız, belki Grammarly’den faydalanmak isteyebilirsiniz.

Grammarly’nin yeniliği, “Google’a gider minvalinde” olması açısından son derece değerli. Birçok şirketin çekimser kaldığı bu konuda Grammarly’nin tavrına siz ne diyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al