wmaraci reklam

İnovasyon Çağı ve Üzerimizdeki Etkileri

İnovasyon kelime olarak yenilik, yenilikçilik anlamına gelmektedir. Yeni fikirler, yeni ortamlar, yeni yöntemlerle bir şeyin hem sürecini hem de sonucunu değiştirme fikri olarak da tanımlayabiliriz. Bir ürünün, hizmetin, pazarlamanın hatta organizasyonun inovasyonunu gerçekleştirebilirsiniz. Bir ürün üzerinden örnek vermek gerekirse, o ürünün yenisini üretmek zorunda değilsiniz; var olan ürünün özelliklerini güncelleyerek, nasıl daha faydalı ve verimli olabileceğiniz üzerine yoğunlaşır ve bununla ilgili düzenlemeler yaparsanız ürün inovasyonu yapmış olursunuz.

Günümüz iş dünyasında oldukça önemsenen bir kavram olan inovasyon sayesinde, firmalar aralarında rekabet ortamı yaratmaktadır. Ticari olarak kar getirisi önemlidir. Bunu nasıl daha verimli hale getirebilirim, nasıl daha fazla kullanabilirim mantığıyla yola çıkarlar. İnovasyon icat yapmak demek değildir.

Teknolojide en önemli gelişmeleri takip etmek için http://geturkiyeblog.com adresini ziyaret etmenizi tavsiye ediyoruz.

EN İYİ İNOVASYON ÖRNEKLERİ

 Çünkü evet buluş yaparken de farklı kimsenin bulamadığı bir takım şeyleri ortaya çıkarmaya çalışırsınız ama burada öncelikli amacınız işin getirisi değildir. Firmalar ise inovasyonu, pazarda kendilerine yer edinmek ve ticari kazanç sağlamak, rekabet ortamı yaratmak amacıyla yaparlar.

İnovasyon ve önemi nedir? Günümüzde yeni yeni kullanılmaya başlanan inovasyon kavramının geçmişi aslında 2. dünya savaşı zamanlarına dek uzanmaktadır. Teknolojinin bu denli gelişimini sağlayan inovaktif düşünceler olmuştur. Ancak sadece teknoloji dünyasında değil her tür hizmet sektöründe inovasyon düşünülebilir. İşletmelerin pek çoğu çalışanlarını bu konularda inovaktif düşünce, marka ve ürün gelişimi gibi alanlarda eğitimlere göndermektedirler.

İLGİNÇ İNOVASYON FİKİRLERİ

Peki, firmaların inovasyonu rekabet ortamı yaratmak için kullanmaktaki amaçları nedir? Firma rekabetçi ortam yarattığında ve yeni fikirler geliştirdiğinde piyasada bulunan aynı ya da benzer ürünler yerine o firmanın ürünleri tercih edilmeye başlanır. Böylece daha çok ürün satıp, daha çok kazanç sağlayabilmektedirler. İnovasyon ve önemi nedir?

 Bir ülkede ne kadar çok inovasyon yapan işletme varsa, o ölçüde ülkenin ekonomisi de gelişir. İnsanlar daha iyi şartlarda yaşamaya, daha iyi imkânlardan ve hizmetlerden faydalanmaya, bu sayede de daha ferah ve iyi bir ortamda yaşamaya başlarlar. İnovasyon bu yüzden önemlidir.

Araştırma geliştirme (ARGE) faaliyetleri de bu kapsamda önemli yer tutar. Bir firmanın ARGE çalışmaları ne ölçüde iyiyse, inovasyona o ölçüde katkı sağlar. Sadece firma ya da işletmeler için değil biz tüketiciler için de inovasyon kavramı önemlidir. Bir konuda ne kadar kaliteli ve gelişmiş hizmet sunuluyorsa, ne kadar çok çeşitlilik varsa bizim de o kadar işimize gelir. Teknoloji ve bilimin kullanımı toplumsal yarar sağlayacak biçimde gerçekleşir.

Toplumun tüm kesimlerinde inovasyon bilincinin oluşturulması önemlidir. İnsanların ihtiyaçlarına cevap vermesi önemlidir. Eğer ihtiyaçlara cevap verip, başarılı olup kazanç sağlıyorsa işte o işletmenin yaptığı inovasyonun ta kendisidir diyebiliriz.

Çağımız zaten teknoloji çağıdır ve herkes istediği bilgiye kolayca ulaşabilmektedir. İnovasyon ve önemi nedir önemli olan ve farklı olan yaratıcı bilgilerin ortaya çıkabilmesidir. Toplumumuzda artık küçük yaştan itibaren çocuklara bile eğitim sisteminin içinde inovaktif düşünce empoze edilmektedir. http://geturkiyeblog.com/inovasyonun-itici-gucu-startup-kulturu-ve-girisimcilik/ Bu makaleyi de okumanızı tavsiye ederiz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al