wmaraci reklam

Instagram'a Alışveriş Özelliği Geliyor!

Instagram’ın özellikle küçük çaptaki butik satıcılar için ne kadar büyük bir satış potansiyeli anlamına geldiğini açıklamamıza sanırım gerek yok. İstisnasız tüm satıcılar, basit satış stratejilerini takip ederek istedikleri kitleye minimum harcamalarla veya manuel olarak uygulanabilecek yöntemlerle erişip satışlarını gerçekleştirebiliyor.

Bu büyük potansiyelin farkında olan ve işi ticarete dökmek isteyen Instagram da, hem satıcıların hem de alıcıların alışveriş potansiyellerini yükseltecek yeni bir özelliğe imza atıyor. Instagram’ın blog sayfasında “Instagram’a Alışveriş Geliyor başlığıyla paylaştığı özellik sayesinde artık kullanıcılar Instagram üzerindeki ürün gönderilerini detaylı inceleyebilecek ve satın alma kararına vardığı anda doğrudan ödeme sayfasına geçiş yapabilecek.

Instagram’ın yeni alışveriş özelliğinin işlevleriyse hem kullanıcı hem yayıncılar için son derece basit olacak gibi görünüyor:

  • E-Ticaret siteleri (henüz diğer markalar için detay belli değil) ürün odaklı olarak paylaşımını yapacak.
  • Bu gönderiler standart gönderilen aksine alt kısmında “Tap to View” yani “Görüntülemek için Tıklayın” etiketine sahip olacak.
  • Bu etikete tıklandığında kullanıcı ürün hakkında detaylı bir görsele, gerekli açıklama bilgisi ve satıcının (opsiyonel olarak) eklediği 5 ürüne daha erişebilecek.
  • Satın alma kararı verildiğinde, kullanıcı “Shop Now” yani “Satın Al” butonuna dokunacak ve doğrudan satın alma sayfasına yönlendirilecek.

Instagram’ın bu basitlikteki yeni satış özelliği büyüklü küçüklü e-ticaret yapan tüm herkesi muhakkak sevindirecektir. Yeni özelliğin daha detaylı kullanımı için Instagram ufak bir video içeriğe de yer verdi;

Instagram satış özelliğini yakın zamanda ilk olarak Amerika kullanıcıları için sunacak. Test aşamalarının tamamlanmasının ardından Instagram’ın satış özelliği ülkemiz kullanıcıları için de kullanılabilir olacaktır.

Instagram’ın satış potansiyelini fark etmesi ve kullanıcıları doğrudan alışverişe teşvik etmesi özelliği hakkında siz ne düşünüyorsunuz?  

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al