wmaraci reklam

Instagram’ın Hikayelerine Anket Özelliği Geldi!

Snapchat’den kopyaladığı Hikayeler / Stories özelliğiyle aktifliğinin zirvesini yaşayan mobil paylaşım ağına, geçtiğimiz saatlerde yeni bir güncelleme geldi. Artık hikayeler bölümünde yapılan paylaşımlarda tüm kullanıcılar anket etiketini ekleyerek, hikayeleri üzerinden çeşitli anketler gerçekleştirebilecek.

Instagram’ın anket özelliği şimdilik yalnızca Stories yani Hikayeler modunda kullanılıyor. Kullanıcılar, hikaye oluştururken seçtikleri anket etiketi üzerinden hem soruyu hem de yanıtı özelleştirerek takipçilerine tamamen kişiselleştirilmiş şekilde anket sorularını yöneltebiliyor. Anketi paylaşılan hesaptan kendi hikayenize giriş yapıldığında ise ankete kimlerin hangi seçimi yaptığını detaylı bir biçimde görebiliyoruz.

Twitter’ın kullanıcı etkileşimini arttırmasında büyük fayda gördüğü anket özelliğini Instagram’ın hikayelerinde görünce ister istemez aklımıza bunun bir kopya strateji olup olmadığı sorusu geliyor. Yalnız söz konusu olan şirketin artık kopyalama girişimlerine alıştığımız için sanırım bunu konuyu dallandırıp budaklandırmamızın bizlere bir faydası olmayacaktır.

Yapılan güncellemede şimdilik sadece iOS kullanıcıları faydalanabiliyor. Çok yakın zamanda güncellemenin Android kullanıcıları için sunulacağına da kesin gözle bakabiliriz.

Ne diyorsunuz, Stories / Hikayaler’e getirilen bu yeni özellik sizce işlev bir yenilik mi? Yoksa bir kopya strateji mi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al