wmaraci reklam

Instagram’ın Yeni API Değişikliğiyle 3. Parti Uygulamalar Tarih Oluyor!

Facebook’un çalkantılı sürecinin dalgası Instagram’ı vurdu. Bugün sabahın erken saatlerinde Instagram, tüm Instagram geliştiricilerine gönderdiği bilgilendirme maili ile Instagram API’si üzerindeki yeni kısıtlamalar -daha doğrusu ambargo- hakkında geliştiricileri bilgilendirdi. Geçtiğimiz hafta güncellenen ve sınırlandırılan Instagram API’sinden sonra bu kez 3. parti uygulamaları ciddi oranda sınırlayan ikinci güncelleme, bir ayağından vurulan Instagram’ı tamamen topal bırakacak.

Instagram geliştiricilere gönderdiği Mail ile: “Instagram’ın kullanıcı gizliliği ve güvenliğini arttırmak adına Instagram API Platform’u üzerinde derhal bazı değişiklikler yapacağız. Yapacağımız bu değişikliklerin hizmet ve servislerinizi etkileyebileceğini biliyor ve platformun güvenliğini sağladığınız için teşekkür ediyoruz.” Açıklamasında bulundu.

Instagram’ın API üzerinde yeni bir değişiklik yapılacağını biliyorduk ancak bunun için görünen en yakın tarih 31 Temmuz 2018 ila 11 Aralık 2018 arasındaydı. Geliştiricilere gönderilen bu mail ile birlikte şirket değişiklikleri vakit kaybetmeden sisteme uygulayacağını belirtmiş oldu. Peki, getirilen yeni API güncellemesiyle hangi kısıtlamalar geliyor?

  • Takipçi listesi: Bir kullanıcının takipçileri veya bir kullanıcı tarafından takip edilen kişileri görmek
  • İlişkiler: Bir kullanıcının hesabından takip etme ve takibi bırakma aksiyonları gerçekleştirmek
  • Herkese açık içeriklere yorumlar: Instagram’da herkese açık gönderilere, bir kullanıcı hesabından yorum yapmak veya yorumu silmek
  • Gönderi beğenileri: Kullanıcı davranışı olarak bir gönderiyi beğenmek veya beğenmekten vazgeçilmesini sağlamak
  • Bildirimler: Yeni bir medya gönderildiğinde bildirim alma özelliği
  • Kullanıcı bilgileri: Kullanıcıların herkese açık içerikleri için arama ve görüntüleme yapmak
  • Hashtag veya lokasyon araması sonucunda herkese açık olarak elde edilen; isim, Bio, yorum, yorum yapanlar, takipçi sayısı, takip sayısı, içerik sayısı ve profil fotoğrafları sınırlandırması

Bunlara ilişkin olarak zamanlı şekilde Instagram API’sinde daha önceden bahsedilen kısıtlamalar da yapılmaya devam edilecek:

  • Herkese açık içerik: Bir kullanıcı davranışı olarak herkese açık medya bilgilerine erişmek (11 Aralık 2018’de sona erecek)
  • Temel: Bir kullanıcının kendi profil bilgileri ve medyalarını okuma özelliği (2020’nin başında sona erecek)

Yeni API güncellemesinden sonra Instagram resmen tüm Instagram hizmetlerine ambargo uygulayacak. Yukarıda saydığımız API özelliğinden faydalanan tüm uygulamalar bugünden itibaren geçerliliğini yitirmeye başlayacak. Kısacası Instagram hizmetleri sunmak veya almak artık eskiye nazaran hint kumaşı olacak.

Instagram ani API değişikliğinden sonra birçok uygulama ve web uygulaması sadece geçerliliğini yitirmekle kalmayacak, tamamen tarihe karışacak..

Tek gelir kaynağı Instagram olan arkadaşlara şimdiden geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor, yüce yaradanın Instagram’ı tez vakitte davul etmesini temenni ediyoruz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al