wmaraci reklam

Instagram Ünlüleri Artık Reklam İçeriklerinin Reklam Olduğunu Belirtmek Zorunda Olacak

Bu haftanın en olaylı sosyal paylaşım platformu olma unvanı hiç şüphesiz Instagram’a aitti. Geçtiğimiz günlerde ABD'nin Federal Ticaret Komisyonu (FTC) Instagram ünlülerinin reklam içeriklerini paylaşırken yasaları ihlal ettiğini bildirmiş ve bu konuda yapılacak bazı düzenlemeleri başlattığını duyurmuştu.

Instagram ünlüleri, sosyal medya reklamları açısından düşündüğünüzden daha şanslı. Ünlülerin bir çoğu bu anlaşmalarını resmi olarak faturalandırmak zorunda kalmıyor ya da promosyonlar karşılığı reklam anlaşması gerçekleştirilmiş gibi gösteriliyor. FTC’nin yeni düzenlemesinin hemen ardından Instagram da harekete geçerek milyon dolarları aştığı düşünülen ünlüler aracılığıyla Instagram reklamı pazarına daha şeffaf bir bakış açısı kazandırıyor.

Instagram’ın yeni düzenlemesi sonrasında reklam çalışmaları gerçekleştirecek olan kullanıcıların içeriğin en üstünde “X markası ile ödemeli partnerlik” ibaresini yerleştirmesi gerekecek. Gönderiler için geçerli olan bu şart aynı şekilde Instagram Stories yani Hikaye ile yapılan reklamlarda için de geçerli olacak.

Instagram'ın yaptığı yeni değişiklik Instagram ünlüleri için tamamen bir dezavantaj da sayılmamalı. Reklam olayına şeffaf bir yapı kazandıran Instagram, bu tarz reklam içeriklerine ait erişim ve etkileşim verilerini de Facebook’un reklam paneli üzerinden görüntülenecek.

Instagram’ın yeni reklam uygulamasının tam olarak ne zaman yayına geçirileceği veya hangi ülkelerde geçirileceği konusundaysa şu an için yapılan bir açıklama bulunmuyor. Instagram’ın başta reklam düzenleme uygulaması olmak üzere birçok yenilikle yakın zamanda karşımıza çıkması bekleniyor.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al