wmaraci reklam

Intel’in Gelecek Nesil Core i9 İşlemcilerinin Özellikleri Sızdırıldı

Intel’in işlemci serisi uzun süredir Core i3, Core i5 ve Core i7’den oluşan çekirdek aileden ibaretti. Bugün internetin yüzeyine çıkan bazı sızıntı haberlerine göre; Intel, çok yakında çekirdek ailesine bir yenisini ekleyerek yüksek performans sunacak Core i9 serisi işlemcilerine sahip olacak. Ailenin yeni üyesi olacak Core i9 serisi sayesinde Intel, AMD’nin Ryzen serisine rakip olarak yarışma şansına sahip olmuş olacak.

Sızıntı iddiasının kaynağı AnandTech adında bir internet formunun, kullanıcısı olan “Sweepr” takma isimli kullanıcıya ait. Sweepr kullanıcısının paylaşmış olduğu görselin gerçek olduğunu varsayarsak, Core i9 çipler Skylake-X ailesinin bir parçası olacak ve kişisel kullanımdan ziyade yüksek performansa ihtiyaç duyan bilgisayarlar için kullanılacak. 

Yeni i9 serisinin modelleriyse Core i9-7920X, Core i9-7900X, Core i9-7820X, ve Core i9-7800X olacak. Serinin en güçlü işlemcisi 12 fiziksel ve 24 mantıksal çekirdek üzerinde çalışacak ve 16.5MB L3 Cache’ine sahip olacak. Skylake-X ailesindeki tüm çipler, çift kanallı ve 2666 MHz saat hızında çalışan DDR4 bellekleri desteklerken, LGA 2066 soket tipine sahip olacak.

Sızıntı sonrası farklı kaynaklardan fiyat hakkında fısıltı sesleri yükselse de henüz Intel’in yere bakan yürek yakan Core i9 serisi bilgisayar çiplerini fiyatının ne olacağı merak konusu. Intel’in yeni işlemcilerinin 30 Mayıs’ta Computex’de görücüye çıkması ve Haziran ayında satışa sunulması bekleniyor.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al