wmaraci reklam

İnternet Tarayıcınızdan Video Çekip Paylaşmanıza Yardımcı Olan Chrome Eklentisi: Loom

Söz uçar yazı kalır, videolar ise dünyaya kazık çakar. Bazen meslektaşlarımızla geyik yaparken, arkadaşlarımıza dünyanın düz olduğunu ispatlarken veya yanında olamadığımız müşterimize neyin nasıl kullanılacağını gösterirken kelimeler kifayetsiz kalabiliyor. El yordamı alışkanlığımızdan olsa gerek yıllardır işbu açığı Screenshot’lar ile geçiştirmeye alışkınız. Fakat Screenshot’ların boynumuzu bükük bıraktığı olabiliyor. Kimi zaman her ne kadar Screenshot atarsak atalım, aşama aşama yapılacakları göstermek ciddi bir anlatma yükünü yanında getiriyor. Laf anlatmanın deveye hendek atlatmaktan zor olduğu kişilerle çalışıyorsanız, Loom işleri tersine çevirmenize yardımcı olabilir.

Loom, ekran görüntüsü paylaştıktan sonra üstüne cila olarak açıklama yapmamıza gerek kalmayacak kısa videolar çekmenize yardımcı oluyor. Her platformda karşımıza çıkan programların aksine, Loom’u bizim için eşsiz kılan bir Google Chrome eklentisi olması ve tamamen ücretsiz çalışması. Birine derdinizi anlatırken kuru kuruya ekran görüntüleriyle işinizi halledemiyorsanız, Loom’u kullanarak mini videolarla işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Loom’u kullanmak için Chrome Mağazası üzerinden eklentiyi kurduktan sonra, bir üyelik oluşturmanız gerekiyor. Loom’un sizi derneğine üye yapmak istemesinin nedeni, çekmiş olduğunuz videolara gelecekte tekrar ulaşabilmenizi sağlıyor. Böylece, çektiğiniz bir videoyu yarın yeniden çekmek zorunda kalmadan otomatik olarak sistem üzerinden paylaşabilirsiniz.

Google hesabı ve Facebook gibi servislerlerle üye olarak kullanabileceğiniz Loom, videolarınızı paylaşmayı da sancısız hale getiriyor. Lightshot’ı kullananlar, ekran alıntısı aracının sizin için görüntüyü upload etmesinin, insanda ne gibi hissi duygular uyandırdığını biliyordur. Loom da Lightshot’daki gibi çektiğimiz videolar için hızlı paylaşma linkleri oluşturuyor. Dilerseniz aynı link üzerinden videoya bir internet sayfasında yer verebileceğiniz Embed kodunu da alabilirsiniz.

Loom’un isteğe bağlı tercih edebileceğiniz birkaç farklı çekim modu var. Sadece tek bir sekmeyi video çekmek, tüm internet tarayıcısını çekmek, video çekerken kendi yüzünüzü ve sesinizi de ekrana kondurmak gibi her ihtiyaca hitap edebiliyor (arkadaşınız için çektiğiniz bir videoda Webcam’e doğru nanik yapmak size kalmış).

İşimizin doğası gereği birçok kişiye açıklama yapmamız gerektiğini düşünürsek, (en azından benim için öyle oluyor) Loom’u kullanmaktan zevk alacağınızı ve işlerinizi hızlandıracağınızı düşünüyorum.

Loom’a Chrome Mağazası üzerinden erişmek için buraya tıklayabilirsiniz

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al