wmaraci reklam

İnterneti En Pahalı ve Ucuza Hangi Ülkeler Kullanıyor?

Irmağının akışına ölürüz Türkiye fakat internet faturaları ve ödediğimizin karşılığı olarak aldığımız hizmetten nefret ediyoruz. Antik Yunan’dan beri gelişmeyi bekleyen altyapımız, akla gelmeyecek bahaneler ve hileler ile internet Türkiye’de tam bir alacakaranlık kuşağı. Altyapıya oranla ödediğimiz rakamlar ise alım gücümüzle karşılaştırdığımızda cebimizi ciğerimizi solduruyor. Bizde durumlar böyleyken diğer ülkelerde ne halde dersiniz?

İngiltere merkezli Cable.co.uk bu sorunun cevabına ulaşmak için elini taşın altına atmış ve hangi ülkelerde aylık ne kadar internet faturası ödenmesi gerektiği konusunda yüzeysel bir araştırma yapmış. Yapılan araştırmanın sonucuna göre tüm dünyada en ucuza interneti kullanan ülke Iran olarak görünüyor. Doğu Avrupa’da fiyatlar dünya geneliyle kıyaslandığında gerçekten çok uygun. Ukrayna’da aylık 5.51 dolar ödemeniz yeterli olurken Rusya Federasyonunda 9.93 dolar ödemeniz gerekiyor. Zor bir süreçten geçiyor olmasına karşın Suriye’de ödenen 12.15 dolarlık internet faturası ise dikkatimizden kaçmayı başaramıyor.

İstatistik sonuçlarını basit bir görsele döken Statista.com, listenin tamamına yer vermemiş ancak Türkiye aylık 26.05 dolar ile 26. sırada yer alıyor. Raporun kilit noktası ise 114. sıradan bize el sallayan ABD oluyor. ABD’de yaşayanlar internet için ortalama 66.17 dolar ödüyor ama ABD’deki alım gücü ve altyapı düşünüldüğünde sanırım bu rakam göz korkutucu görünmeyecektir.

Her konuda olduğu gibi internet konusunda da beterin beteri ülkeler yok mu? Elbette var! Batı Afrika ülkeleri tüm dünyadaki en pahalı interneti kullanıyor. Dünyanın en pahalı internetini kullanan ülke olarak listede kendine yer bulan Burkina Faso’da ise internetin fiyatı dudak uçuklatıyor. Burkina Faso söz konusu olduğunda şaşırmamız gereken tek şey internet fiyatları değil. Buradaki popülasyonun %90’ı fakirlikle boğuşuyor ve tüm ülke nüfusunun yalnızca %3’lük diliminin internet erişimine sahip olması dikkat çekiyor.

Tüm dünyada internet fiyatları bu şekilde seyrediyor. Sizi şaşırtan ülkeler oldu mu? Türkiye’deki internet fiyatlarını siz fahiş buluyor musunuz? Yoksa ideal çizgide mi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al