wmaraci reklam

iPhone Kutusunda Bulunan Sembollerin Ne Anlama Geldiğini Hiç Merak Ettiniz mi?

Bu küçük ve güzelce yerleştirilmiş şekillerin ne anlama geldiğini hiç düşündünüz mü? Ya da kutuyu açmadan önce bunların anlamlarını araştırdınız mı? Yoksa siz de telefonu alır almaz bir an önce kutusunu açıp telefonu eline alanlardan mısınız? Ne olursa olsun öğrenmek her zaman güzeldir. Bugün sizlere bu küçük simgelerin ne anlama geldiğini anlatacağız.

“FC” sembolü aslında içerisinde fazladan bir “C” harfi barındırır. FCC ‘nin kısaltılmışı olarak karşımıza çıkan bu sembol iPhone ürününün “Federal Communications Commission” yani “Federal İletişim Komisyonu” tarafından uyumlu olarak nitelendirdiğini göstermektedir. FCC, radyo frekanslarını kullanan; Class B sınıfı altındaki telefonların normal şartlar altında sinyal alırken ya da iletirken herhangi bir zararlı etkiye sahip olup olmadığını kontrol eder.

Diğer sembol ise tekerlekli ve üzerinde gözle görülür bir “X” işareti bulunan bir çöp kutusu. Apple kısaca cihazınızı diğer çöplerle birlikte çöp kutusuna atmamanızı, yerel çöp ve atık konuları ile ilgilenen kurumla iletişime geçip cihazdan en iyi şekilde nasıl kurtulabileceğinizi öğrenmenizi tavsiye ediyor. Bu sembol aslında “WEEE (Waste Electrical and Electronic Equipment) Directive cooperation” yani “(Elektrikli ve Elektronik Atık Eşyaları) Yönergesi İşbirliği” ‘ni temsil etmekte. Yani bizdeki “Atık Elektrik ve Elektronik Eşyaların (AEEE) Kontrolü Yönetmeliği” ile benzer diyebiliriz. Yeryüzüne zarar veren atıkların en aza indirilmesi amaçlanıyor.

“0682” ve “CE” sembolleri Avrupa’ya özgüdür. 0682 telefonun yetkili kurumun (Cetecom ICT services, bir akreditasyon kurumu) onayından geçtiğini ve “CE” (Conformite Europeenne) ise telefonun Avrupa Birliği içerisinde satılmasına herhangi bir engel olmadığını göstermektedir.

Yuvarlak içerisinde ünlem işareti olan sembol telefonun Class II kablosuz cihaz olduğunu simgeliyor. Amerika Birleşik Devletleri için bu uyumluluk çok önemli olmasa da uluslararası kullanıcılar için önem taşıyor çünkü bütün frekans bantlarının kullanılmadığı ülkelerde cihazlar çalışmayabiliyor.

Apple ‘ın MacBook bilgisayarlarının kutularında ise yukarıdakilerden hariç fazladan iki adet daha sembol bulunmaktadır.

Voluntary Control Council for Interference (“VCCI”) : Japonya’ya ait olan gönüllü bir kontrol ve onay kuruluşu. Bu kuruluş; bilgisayarların kendi radyo frekanslarının sinyal emisyon standartlarına uygun olup olmadığı hakkında onay vermekte.

Üçgen içerisinde onay işareti bulunan sembol Regulatory Compliance Mark (RCM) yani Yasal Uygunluk İşareti olarak bilinmekte. Bu işaret Avustralya standartlarına göre cihazın güvenle kullanılabileceğini simgeliyor.

Artık bu küçük sembollerin ne kadar büyük anlamlara sahip olduklarını biliyorsunuz. Yorumlarınızı bekliyoruz. 

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al