wmaraci reklam

İş Arasında İzlenecek 5 Netflix Dizisi

Netflix gerçekten bazı kaliteli yapımlara ev sahipliği yapıyor. Bu yapımların büyük bir kısmını da elbette diziler oluşturuyor. Ancak platform içerisinde o kadar çok iş var ki izleyiciler için hangisini tercih edecekleri bir soru işareti olabiliyor. Gelin bu soru işaretini ortadan güzel bir liste ile kaldırmaya çalışalım.

Başlığa dikkatinizi çekerim. Bu listede işten kafanızın patladığı anlarda stresini atmak, biraz rahat ve keyifli vakit geçirmenize yönelik bir liste hazırlıyoruz. Amacımız da işinizden tam olarak kopmamanız olacak. Dolayısıyla uzun sezonlu yapımlardansa, daha kısa sezonlara sahip ve hatta çoğunlukla mini dizileri tercih ettik. Lafı daha fazla uzatmadan listemize geçelim değil mi?

Bodyguard

BBC ve Netflix ortak yapımı olan Bodyguard tek sezonluk bir mini dizi. Muhteşem bir polisiye ve politik gerilim izlemek istiyorsanız son yıllarda daha iyi diyebileceğimiz çok az yapım olduğunu hatırlatalım. Hatta bana sorarsanız Netflix’in en iyi orijinal yapımlarından birisi olduğunun da altını çizeyim. Gerçekten insanı içine çekiyor.

Evliya Çelebiden Günümüze Seyahat Yazarlığı
İlginizi Çekebilir!

Evliya Çelebiden Günümüze Seyahat Yazarlığı

Eh, günümüzün her biri birbirinden kıymetli gezi vlogger ve blogger’ları kadar olmasa da, Evliya Çelebi de fena bir gezgin değilmiş. Kendi döneminde yazdığı Seyahatname eseriyle hem ülkemizin, hem de dünyanın tarih raflarında yer e...

The Queen’s Gambit

Netflix yapımlarından konuşurken es geçilemeyecek bir işle karşınızdayız. The Queen’s Gambit, akıl oyunlarını ve biyografik işleri sevenler için ilk bakılması gereken eserlerden birisi. Bir mini dizi ve hikâyesini tek sezonda tamamlıyor. Dolayısıyla yeni sezonunun ne zaman geleceğini de merak etmenize gerek kalmıyor. Gayet güzel ve kaliteli bir iş olan bu dizi de bir Netflix orijinali ve eleştirmenlerden yüksek notlar almayı başardı.

Castlevania

Animeler ilginizi çeker mi? Bu soruya cevabınız evet de olsa, hayır da olsa izlemenizde fayda olan bir işle karşınızdayız. Castlevania gerçekten de insanın türle tanışmasına öncülük edebilecek bir iş. Ayrıca 4 tane de kısa sezonu bulunuyor. Emin olun insanı içine öyle bir çekiyor ki birkaç gün içerisinde tüketiyorsunuz. Yoğun bir iş döneminin ardından 2 gün kafanızı dinlemek isterseniz ilk başvuracağınız kapılardan birisi Castlevania olabilir. Ayrıca Netflix’in elindeki en değerli markalardan birisi olduğunun da altını çizelim. Zira bir oyun da olan bu yapım da bir Netflix orijinali.

After Life

Ricky Gervais’i daha önce duymadıysanız stand-up gösterilerinin de kayıtlarını izlemenizi tavsiye ederiz. Dünyadaki en iyi komedyenlerden birisi olan Ricky Gervais’in, ülkemizin komedyeni Cem Yılmaz ile büyük bir ortak yönü de bulunuyor. Harika drama eserlerinde de görebiliyoruz ikisini de. İşte After Life da böyle bir dizi. Kısa bölüm ve sezonlarıyla hazmetmesi oldukça zor olabilen After Life, eşinin vefatının ardından yaşanan süreçteki bir kocayı anlatıyor. Tatlı sert bu öyküyü de yavaş bir şekilde günden güne izlemenizi tavsiye ederiz.

Love, Death & Robots

Harika bir animasyon diziyle karşınızdayız. Henüz final yapmamış olan Love, Death & Robots’un diziden çok bir antoloji olduğunun da altını çizelim. Yani bu yönüyle Black Mirror gibi düşünebilirsiniz. Her bölüm ayrı bir hikâyeyi işliyor. Yine bu bağlamda Animetrix ile de bağlantılı, antolojik bir film olan Animetrix’te gördüğümüz her bölümün farklı bir animasyon tekniği ile hazırlanmasıyla bu dizide de karşılaşıyoruz. Kafanızın patlamasına ve birçok şeyi sorgulamaya başlamaya hazır mısınız?

Okurlarımız için önerdiğiniz başka yapımlar da bulunuyorsa, yorumlarda duymayı çok isteriz. Başka içeriklerimizde görüşürüz. Kendinize iyi bakın efendim, sağlıcakla kalın.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al