wmaraci reklam

İş Arayışlarında Çözüm Teknolojide Olabilir

Belirli bir yaşa ulaştıktan sonra, insanoğlu olarak en büyük ortak noktamız hayatlarımızı idame ettirmek için çalışmak zorunda olmamız oluyor. Elbette bunun için de ilk öncelik, alın terimizle para kazanabileceğimiz bir iş bulmaktan geçiyor.

Peki, çözüm noktası teknoloji olabilir mi? Neden olmasın!

Ülkemizde İşsizlik Kronik Bir Sorun

Türkiye, yaklaşık 3 milyon işsiz insana ev sahipliği yapıyor. Bu da oldukça iyimser bir görüşle üstelik ve sayılar genelde iyiye değil, olduğundan daha kötü bir noktaya doğru ilerliyor. Nüfus içerisinde pek dikkat çekmiyor gibi görünse de, işsizliğin hem hane halklarına, hem de ülke ekonomisine büyük bir darbe vurduğunu tahmin edebiliriz. Zira bahsettiğimiz bu ortalama 3 milyon işsiz insanla birlikte, Türkiye’de 30 milyon kadar da aktif çalışan insan bulunuyor.

Özetle ülkemizde işsizlik sorununa, sadece kavram olarak bakmayacak olursak 30 milyon çalışana karşın, 50 milyon aktif olarak herhangi bir işle meşgul olmayan insan bulunuyor. Peki, iş ilanları göz önüne alındığında durumu nasıl yorumlayabiliriz? Şimdi gelin teknoloji bunu nasıl çözebilir tekrar bir göz atalım.

Google ve NASA’nın Ürettiği İddaa Edilen Kuantum Bilgisayar
İlginizi Çekebilir!

Google ve NASA’nın Ürettiği İddaa Edilen Kuantum Bilgisayar

Kuantum bilgisayarlar, çoğumuzun da bildiği gibi klasik bilgisayarlardan farklı olarak 0 ve 1 durumlarını kesin bir sonuç kabul etmeyerek, 0’ın bir kısmı, 1’in bir kısmı ve ikisinin de bir kısmı olabilir durumlarını kabul eder. Bu...

Dijital Dünyada İş Bulmak

Popüler iş arama adreslerine kısaca bir göz attığımızda, tabloda teknolojinin önemi kendisini daha çok belli ediyor. Örneğin bu iş bulma sitelerinden birisi olan isverenden.com verilerinde kolayca görebileceğimiz gibi sitede personel arayışı on binlerce kişiye tekabül ediyor. Bunu diğer kuruluşlar ve adreslerle birlikte düşünelim. Sayısı yüz binlere yaklaşan ilanla karşılaşmamız mümkün.

Sorunu Nasıl Çözebiliriz?

Çevremizde iş arayışında olan tanıdıklarımız illa ki yer alıyordur değil mi? Unutmamak lazım, herkesin teknolojiyle arası bizim kadar iyi olmayabilir. Onlara dijital dünyada gerçekten de iş bulabileceklerini telkin etmekle başlamakta bir zarar yok. Çünkü internet, halen pek çok kişi için eğlenceli videolar izlemek ve sosyal medyadan ibaret bir ortam. Günümüzdeyse kurumsal pek çok şirket eleman alımlarını daha sistemli yürütebilmek adına teknolojinin nimetlerinden faydalanıyor.

Elbette işsizliği dijital dünya ile tamamen yenmek mümkün değil. Ancak atılacak her adımın olumlu etki edebileceğini de görmek lazım değil mi?

Peki, siz ne düşünüyorsunuz? Daha önce eleman bulma sitesi üzerinden bir iş arayışınız oldu mu? Tecrübelerinizi yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al