lostyazilim
tr.link

İş ve Hayat Arasında Denge Kurmanıza Yardımcı 4 Basit Kural

İş hayatı üzerine yayınladığımız blog yazılarının bir kısmına gelen yorumlarda çokça iş makinesi kavramının üzerinde durulduğunu gördük. Bu da doğal olarak bize, “Bunlar yemeyip, içemeyip çalışıyor mu acaba?” sorusunu sorma fırsatını yakalama konusunda yardımcı oldu. Hayır, aslında siz de çok iyi biliyorsunuz ki, hepimiz yemelerden içmelerden kesilip çalışmıyoruz. Belki bir çoğumuz sandığımızdan daha çok çalışıyor. Fakat hayattan tat almayı başaran hiçbir Webmaster kendini dünyadan soyutlamıyor ve iş hayatıyla – kişisel hayat arasında oldukça dengeli bir balans kuruyor.

Siz hala bu dengeyi kurmayı başaramayanlardansanız, hem iş hayatınıza hem de kişisel hayatınıza renk getirecek bu X kuralı bi’ an önce hayatınıza adapte etmeye başlayabilirsiniz;

1- Work Hard / Play Hard

Kendinizi çok yaratıcı ve inovatif hissettiğiniz son anı hatırlıyor musunuz? Güzel. Şimdi, bunun üzerine bir ekleme yapalım. Hiçbir zaman aslında sandığınız kadar yaratıcı değilsiniz. İçerinizdeki yaratıcılık potansiyelinin tam olarak açığa çıkmasını sağlayabilmeniz için stres seviyenizin oldukça düşük olması gerekir. Eğer sürekli çalışan ve işiyle gücüyle haşır neşir olan biriyseniz kesinlikle yaratıcılığınızdan her geçen saniye biraz daha uzaklaşıyorsunuz demektir.

Çözüm: Çalıştığınız kadar eğlenmeyi hak ettiğiniz gerçeğini kabullenmelisiniz. Çok çalışıyorsanız bunu amorti edecek şekilde çok eğlenmeyi unutmamalısınız.

Google, Lighthouse Eklentisine SEO Denetleme Özelliği Getirdi
İlginizi Çekebilir!

Google, Lighthouse Eklentisine SEO Denetleme Özelliği Getirdi

Google’ın Webmaster’lar internet okyanusunun kayalıklarına toslamadan yol alsın diye geliştirdiği bir eklenti var; Lighthouse. İngilizcede “Deniz Feneri” anlamına gelen “Lighthouse” eklentisi, bugüne kadar kullanıcılara kendi i...

2- Sağlığınız için Bir Şeyler Yapın

Bazen tuhaflaşıp, kendimizi kaybettiğimiz doğrudur. Önce para kazanmak için sağlığımızı hiçe sayıyoruz, daha sonra da aynı sağlığımıza kavuşabilmek için efor sarf ediyor veya kazandığımız paramızı harcıyoruz. Hiçbir şey sizden değerli değil, sağlığınızınsa para konusunda kıyas dahi kabul edilemez. Sağlığınız en değerli varlığınız, değerini bilin.

Çözüm: Bir an önce spor yapmaya başlamanız ve hatta gün içerisinde çalışırken çeşitli egzersizleri uygulamanız gerekiyor. (Egzersizlerle ilgili bir blog yazısı ilerleyen günlerde paylaşabiliriz.) İmkanınız varsa gün ortasında veya akşamları çıkacağınız yürüyüşlerle hem rahat bir nefes alabilir, hem de vücudunuza hareket kazandırabilirsiniz.

3- Su Uyur, Düşman Uyumaz.

Siz su olan tarafta yer almayın. Freelancer olarak çalışıyorsanız kişisel hayatınıza çok az zaman ayırmanızın en büyük nedeni uyku düzeninizin yerinde olmamasıdır. İdeal olarak bir insanın 8 saatlik uyku uyuması gerekir. Siz, tüm günü kaçırıyor ve 13 saatinizi uykuya ayırıyorsanız, hiçbir zaman iş hayatı ve kişisel hayatınız arasında balans kurmayı başaramayacaksınız.

Çözüm: Uyku saatlerinizi olabildiğince minimize edin ve işinizden sonra kişisel hayatınıza zaman kalacak şekilde uyku planı geliştirin. 6 saat uyuyorsanız ve işiniz bitiğinde gece 4 oluyorsa o saatten sonra kalan vakit zaten sizin de sosyal anlamda pek bi' işinize yaramayacaktır. Gündüzleri iyi değerlendirin ki, hem akşamları hem de geceleri kendinize daha çok ayıracak vaktiniz olsun.

4- Bugün Kendim için Ne Yaptım?

Her günü sona erdirdiğinizde iş hayatınız ve kişisel hayatınız arasındaki dengeyi sağladığınızdan emin olabilmek için kendinize bu soruyu sormanız gerekiyor. Sorduğunuz soruya ne kadar kapsamlı cevaplar alırsanız gününüz o kadar verimli geçmiş ve denge sağlanmış demektir. Bu soruya verdiğiniz cevaplar sürekli işle alakalıysa bir şeyler çok ciddi şekilde ters gidiyor demektir.

Çözüm: Her gün veya haftanın belirli günlerinde uygulayabileceğiniz hobiler edinin. Bu hobiler mümkünse sizi bilgisayardan uzaklaştıracak ve dış dünyaya katılmanıza yardımcı olacak hobilerden oluşsun.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al