wmaraci reklam

İşi Tasarım Olan Herkesin Renk Seçimi Çıkmazına İlaç 4 Araç

İşi tasarım olan herkesin en az bir kere uğramak zorunda kaldığı çıkmaz sokak var; renk seçimi. Harika bir çalışma ortaya koymak için sadece yazılımların harika çalışması yeterli değil. Aynı zamanda yazılımla kolkola girip halay çekecek, partner olacak doğru renk seçimini tutturmak gerekiyor. Doğru renk seçimi en tıraş projede bile harikalar yaratırken, yanlış renk seçimi bir yazılım, mobil aplikasyon veya internet sitesini dipsiz kuyulara mahkum edebiliyor.

Bir tasarımcı olmasam bile zaman zaman basit grafik işlerimi hallederken tüm tasarımcılara zihin açıklığı vermesi için tanrıya sessiz yakarışlarda bulunuyorum. Kafanızda rengi yazılıma dökmek bazen içsel bir yolculuğa çıkmanıza neden olabiliyor. Gebze - Beylikdüzü yolculuğu bile bir gün bitiyor fakat bu içsel yolculuk hiçbir zaman bitmiyor.

 İşler madem böyle o halde sizin işinizi kolaylaştıracak bazı araçlar paylaşarak renk seçimi çıkmazını en sancısız hale getirmeye yardımcı olmak bize düşüyor. İşte, dertsiz başınıza dert açtığınız her projede kolunuz kanadınız olacak, sizi renk çıkmazı sokaklarından alıp işlek caddelere götüreceğine içten inandığımız o 4 basit fakat etkili renk aracı;

#1- Adobe Color CC (Kuler)

Her tasarımcının alet çantasında farklı şeyler olabilir. Fakat bir elektrikçi için alet çantasındaki kontrol kaleminin önemi ne ise Adobe Color CC’nin tasarımcılar için önemi odur. Adobe Color CC’yi kullanarak farklı renkler ve renk paletlerini keşfedebilir, kendi renk paletlerinizi dertsiz tasasız oluşturabilirsiniz. Üstelik hali hazırda PS ve Illustrator ile çalışıyorsanız, Color CC’nin yazılımlarla entegre olarak çalışabilme yeteceğini de var. Daha ne olsun?

Photoshop’dan Tavşan Bile Çıkarabileceğiniz 67 Klavye Kısayolu
İlginizi Çekebilir!

Photoshop’dan Tavşan Bile Çıkarabileceğiniz 67 Klavye Kısayolu

Grafiker olmanıza gerek yok. Bilgisayar dünyasının sağında solunda bir yerlerde durduğunuz sürece, Adobe Photoshop’dan da faydalanmanız gerekecek. En basit işlemden en kapsamlısına kadar tüm PS aksiyonlarını en kısa şekilde halletm...

#2- ColourLovers

ColourLovers, tıpkı sizin bizim gibi bir webmasterın ürünü olarak geliştirilmiş bir topluluk sitesi. Bu toplulukta tasarımcılar kendi renk paletlerini diğer tasarımcılara ilham kaynağı olması için cimrilik yapmadan paylaşıyorlar. Sistem farklı renk paletlerini keşfetmenize yardımcı olduğu gibi kendi renk paletlerinizi de kolayca meydana getirmenize yardımcı oluyor. Eğer isterseniz siz de topluluğun bir parçası haline gelerek kendi favori renk paletlerinizi diğer tasarımcıların hayal dünyasında ışık yakmak için paylaşabilirsiniz.

#3- Colordot (Muz Yiyeyim ama Çilek Tadı Gelsin’ciler için)

Diyelim ki ilk iki tool sizi sarmadı. Bitti mi? Öyle hazır renk şemaları falan kullanmakla da ilgilenmiyor musunuz? Tek bir ihtiyacınız var o da size ilham veren rengi keşfedip üstüne konmak mı? O halde sizin derman tool’unuz Colordot olabilir. Colordot’un olayı çok basit. İnternet sitesine girdiğiniz anda fareniz bir renk yakalama aracına dönüşüyor ve fare hareketinize göre piksel piksel renkler karşınıza geliyor. Böylece kafanıza ve ruhunuza yatan rengi kısa yoldan keşfetmiş oluyorsunuz. (Edebilirseniz)

#4- Color Scheme Designer (Ağır Abi Tasarımcılar için)

Tasarım olayını çantada keklik moduna getirdiyseniz ve bu işin eğitimini aldıysanız, renk paleti seçimlerinizi hazırlarken dikkat etmeniz gereken mono, complement ve triad gibi kavramlarla haşır neşir olmuşsunuzdur. Her seviyede kullanıcıya hitap etmesine karşın Color Scheme Designer daha çok bu terimleri yalayıp yutan tasarımcıların tool’u. Birçok farklı kriter düğmesiyle oynayabileceğiniz bu yazılım size en ideal renk paletinizi oluşturma konusunda bir yoldaş biraz da gardaş oluyor.

Bizim paylaştıklarımızın dışında da yazılımcıların, tasarımcıların ve tüm webmasterların renk seçimi için kendi çözümleri olduğunu biliyoruz. Siz de kendi çözümünü ve varsa renk seçimine yardımcı olabilecek araç / yöntemi bizimle yorum köşesinden paylaşabilirsiniz :)

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al