wmaraci reklam

İstanbul’dan Edirne’ye Yolculuk...

Tarihi güzelliği ve doğasıyla beraber, Marmara bölgesinin en güzel şehirlerinden bir tanesi olan Edirne, dumanından ve trafiğinden sıkılanlar için hem huzurlu hem de kültür dolu bir tatil imkanı sunmaktadır. Büyük İskender’den Bizans’a, Bizans’tan Osmanlı’ya birçok medeniyetin izlerini taşıyan kültürü barındırmaktadır. Osmanlı İmparatorluğu’nun ikinci başkenti olan Edirne, geçmişten günümüze büyük önem taşır. Balkanların aynı zamanda geçiş kapısı olan Edirne, Meriç ve Tuna nehirlerinin yanı başında olan Yunanistan sınırında ve doğusunda Kırklareli, güneyinde ise Tekirdağ illeri ile çevrilidir.

Edirne’de de gezilecek yerlerden en önemlisi, Osmanlı mimarisinin en büyüleyici yapılarından bir tanesi olan Selimiye camidir. Selimiye Cami, mimar Sinan’ın ustalık eseri olarak tanımlanan ve mutlaka gezilip görülmesi gereken yerlerdendir. Edirne şehrini en çok seven II. Selim, rüyasında gördüğü ihtişamlı bir camii yaptırmak için bu görevi mimar Sinan’a vermiştir. selimiye cami yaklaşık olarak 6 senede tamamlanıp İstanbul’da bulunan Ayasofya kadar ihtişamlı bir yapı haline gelmiştir. Dört kubbesi olan Selimiye caminin, çok eskiden şehrin her yanından gözükse de günümüzde yapılan betonlaşmalar yüzünden caminin manzarası bozulmuş ve az görülür haline gelmiştir.

Edirne’de gezilip görülmesi gereken yerlerden bir tanesi de Muradiye camisidir. II. Murat’ın isteği üzerine yaptırılan bu cami, dışarıdan sade yapılı ve iki kubbeli bir cami olsa bile, iç mekan oldukça süslü bir şekilde tasarlanmıştır. Ayrıca çeşitli Edirne şairlerinin bir araya gelip, Edirne’ye sürgün edilen Türk şeyhülislam bilgini Musa Kazım’ın mezarları da burada bulunmaktadır.

İstanbul’dan Edirne İline Ulaşım İmkanı

Türkiye’nin Edirne iline olan karayolu ile ulaşım oldukça kolaydır. TEM otoyolu ve D-100 karayolu üzerinden İstanbul’a bağlanan şehre veriler üzerinden de düzenli otobüs seferleri ile ulaşmak mümkündür. Edirne ve İstanbul arası yaklaşık olarak 238 km olduğundan dolayı tam olarak 2,5 saatte ulaşım sağlayabilirsiniz. Büyük şehirlerden Edirne iline karşılıklı olarak otobüs seferleri ile ulaşım sağlanmaktadır. Edirne il sınırları içinde havalimanı bulunmadığından dolayı Edirne iline uçakla gitmek isteyen bir kişi, en yakın Tekirdağ Çorlu havalimanını kullanabilir.

Diğer büyükşehir olan Hatay, İzmir, Çanakkale, Ankara gibi şehirlerden Edirne’ye karşılıklı olarak otobüs seferleri bulunmaktadır. Edirne’ye otobüsle ulaşım imkanının kolay olduğu gibi diğer büyükşehirler arasında da ulaşım imkanı oldukça kolaydır. Örneğin Hatay’dan İzmir’e gitmek isteyen bir kişi, Hatay İzmir otobüs bileti alarak karayolu üzerinden kolay ulaşım sağlar. Hatay’a giden bir kişi herkes tarafından beğenilip tercih edilen arsuz oteli imkanlarından faydalanmak için burada konaklama sağlayabilir.

Edirne iline diğer bir ulaşım imkanı olan demir yolu ulaşımı sayesinde, karşılıklı seferler bulunduğu için İstanbul Edirne arası tren ile ulaşım imkanı oldukça kolaydır. İstanbul’dan tren yolculuğu yapmak isteyen bir kişi İstanbul halkalıdan kalkan tren ile kapıkuleye kadar gider.

Kullanışlı ve Ergonomik Masa İsimlik Modelleri
İlginizi Çekebilir!

Kullanışlı ve Ergonomik Masa İsimlik Modelleri

Ağaçlar, doğa ananın biz insanlar için sunduğu en büyük nimetlerden biridir. Tarih boyunca da ağaçlardan üretilen pek çok ürün olmuştur. Ağaçlardan işlenerek elde edilen ürünlere ahşap adı verilmiş ve geçmişten günümüze de...

Edirne İli İçinde Konaklama İmkanı

Türkiye'nin önemli turistik yerleri arasında bulunan Edirne her yıl birçok turist tarafından ziyaret edilir. Sıklıkla gezen kişiler tarafından ziyaret edilen Edirne, pek çok alanda gelişmiş olmasıyla beraber tarihi başta olmak üzere birçok turiste ev sahipliği yapmaktadır. Genel olarak otellerin tercih edildiği Edirne ilinde ahşap evler daha fazla tercih edilmektedir. Genellikle sahil kesimlerinin ve şehir merkezinin konaklama tesisleri içinde her bütçeye uygun konaklama yerleri bulunur.

Sağladığı hizmetler sayesinde ön plana çıkan Edirne tesisleri, her ziyarete gelen binlerce kişi tarafından tercih edilir. Edirne ilinde başlıca konaklama tesisleri arasında, Alanya otelleri gibi sahil kesimi boyunca benzerlik gösteren birçok otel bulunur. Her bütçeye uygun ve her kişinin zevkine hitap eden otel ve pansiyon seçeneklerine sahip olan Edirne ilinde tatilinizi daha önceden planlayıp bu otellerin sunduğu hizmetlerden faydalanabilirsiniz.

Şehir merkezinde bulunan konaklama tesisleri arasında birbirinden güzel olmaktadır. Bu oteller her gün binlerce gelen kişiler tarafından tercih edilmektedir. Özel araçlarla ya da otobüsle ulaşım sağlayabileceğiniz bu tesisler, her bölgeden gelen ziyaretçilere ulaşım açısından rahatlık sağlar.

İş için veya tatil için dünyanın dört bir tarafından gelen turistler tarafından, uzun programlar yaparak konforlu bir şekilde oteller veya pansiyonlarda konaklama sağlayabilirsiniz. Tatil köyü olarak bilinen Blackmoon villa Hotel de, hem eğlenceye doymak hem de keyifli bir tatil yapmak isteyenler için oldukça keyifli bir tatil yaşayıp aynı zamanda konforlu bir konaklama sağlayan yerleri arasındadır.

İstanbul’a çok yakın olduğundan dolayı her hafta sonu veya uzun tatiller için sıklıkla tercih edilen Edirne, doğal plajları ve tarihi yerleri ile ön plana çıkmaktadır. Edirne’nin coğrafyasının tüm ince detaylarını görmek isteyenlerin gelmek istediği yerler arasındadır. Edirne otellere genel olarak şehir merkezine ve popüler tatil beldelerinde bulunmaktadır. Pansiyonları, üç ve dört yıldızlı otelleri, apart daireleri ve kent otelleri kategorisinde bir çok konaklama tesisi bulunmaktadır. Fiyat açısından ise her bütçeye uygun olan edin otellerinde erken rezervasyon yaptırarak konaklama sağlayabilirsiniz.

Şehir merkezine çok yakın olan Hilly Hotel, her yıl gelen binlerce turist tarafından tercih edilmektedir. Bu otel, özel araç veya yürüyerek ulaşım sağlayabileceğiniz yaklaşık olarak 30 odadan oluşmaktadır. Sağladığı imkanlar sayesinde oda içlerine kahvaltı servisi de bulunmaktadır. Yılın 12 ayında konaklama hizmeti sağlayan bu otel için, önceden rezervasyon yaptırarak gelmek gerekir. Aynı zamanda 0-6 yaş grubu çocuklara ücretsiz olan tesisleri  ve ilgi alaka gösteren personelleri ile de ön plana çıkmaktadır.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4.67 / 5 (3 değerlendirme)

3 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al