wmaraci reklam

İşte Buna Yakılır: Adil Kullanım Kotası Mayıs Ayında Kalkıyor!

Başlığı okuyan herkes eminim ufak bir tebessüm etmiştir. Etmemek mümkün mü.. Türkiye'desin ve AKK kalkıyor diye bir haber okuyorsun. Zaten dünyanın en yavaş internet kullanımı konusunda sıramızı kimseye kaptırmıyoruz, ek olarak üstüne AKK gelince sigara satışları patlamasında n'olsun..

Her neyse ana konumuzdan uzaklaşmayalım. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan daha önce yapmış olduğu açıklamada AKK'nin kalkacağını belirtmişti. Tabi bu çalışmanın 2018'de devreye gireceği söylenmişti. Kullanıcıların 2016 sonunda aldığı bu haber bile gözyaşlarının sel olmasına engel olamamıştı. Yanlış anlamayın, mutluluk gözyaşları..  Şimdi sıkı durun, bu haber infial yaratacak..

2018'de kaldırılacak olan AKK'nin çalışmaları hız kazanmış oldu ve çalışmalarda sona yaklaşıldı. Bunu kanıtlamak içinse ilk hamle geldi. Artık Mayıs ayından itibaren geceleri AKK devre dışı kalacak. Saat 02.00 ile 08.00 arasındaki internet kullanımında AKK devre dışı bırakılacak. 

BTK bununla birlikte bir müjde daha verdi. 02.00 ~ 08.00 dışındaki saatlerde kullanılan internet, limiti aşmış ise; hız düşüşü yaşayıp yaşamayacağı internetinizin hızına bağlı olacak. Gerçi buna tonlarca sebep ekleyip illa ki düşürürler, bunu müjde olarak saymıyoruz, fakat Mayıs ayından itibaren bizi harika geceler bekliyor diyebiliriz.. öhöm öhöm tabiki topluma faydalı içerik paylaşımları, komikli şakalı videolar izleme vs. fesat olmayalım :)

Ayrıca artık hız düşüşü tarifeye göre farklılık gösterecek, eskiden her tarifede hız 3Mbps'ye düşürülüyordu. Şimdi ise aşağıdaki gibi olacak;

8Mbps <<< 3Mbps

16Mbps <<< 5Mbps

50Mbps <<< 16Mbps

şeklinde tarife odaklı hız limiti konulmuştur. Ne diyelim, hayırlı olsun..

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al