wmaraci reklam

Java 11 Yeni Özellikleriyle Yayınlandı!

Bu yıl Mart ayında Java 10 ile geliştiriciler ve kullanıcılarının karşısına çıkan Oracle, 6 aylık kısa bir aranın ardından yeni sürüm Java 11’i yayınladı.

Bir önceki sürümüyle Java konusunda yeni bir devrin kapılarını aralayan şirket, şimdi, yeni Java 11 sürümüyle daha belirgin hatlara sahip bir başka Java sürümünü sunuyor.

Java 11’e ilişkin olarak dikkat edilmeye değer en ilginç husus; Java Development Kit’in (JDK) 11 sürümü geliştiricilere sunulan ilk uzun süreli sürüm (LTS: Long Term Release) olacak.

Bunun anlamı; yeni Java 11, 8 yıl boyunca Oracle tarafından desteklenmeye devam edecek ve kullanıcılar çeşitli iyileştirme güncellemeleriyle aynı sürümü kullanacak.

Oracle’ın yakından tanımayanlar için hatırlatmak gerekirse; Oracle LTS sürümlerini her 3 yılda bir yayınlamaktaydı. Bu yıl ise 6 aylık sürecin ardından yeni ve LTS olarak farklı bir sürüm şeklinde Java 11 karşımıza çıktı.

Dolayısıyla bir sonraki LTS desteğine sahip olacak Java sürümü için şimdiden takvimdeki boşluk 2021 yılı olacak şekilde planlanmış oldu.

Java 11 Hangi Yenilikleri Getiriyor?

Başta HTTP kütüphanesine getirilen HTTP/2 desteği ve akış tabanlı HTTP / 1 desteği olmak üzere, yeni sürümde çeşitli kayda değer yenilikler var.

Java 11; yuva tabanlı erişim denetimlerinin (Nest-based access controls) yanı sıra ZGC, TLS 1.3, dinamik sınıf dosya sabitleri (dynamic class-file constants), Flight Recorder, geliştirilmiş KeyStore mekanizmasının yanı sıra tek dosya kaynak kodu programları gibi daha birçok yeniliğe sahip.

Yeni Java 11 sürümüyle ilgili tüm yeniliklere göz atmak isterseniz şuradan sürüm notlarına göz atabilir ve JDK 11’i buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Yeni Java 11 sizce heyecan verici özelliklere sahip mi?

6 ay sonra yeni bir sürümün çıkması ve bir sonraki LTS sürümünün 2021’de gelecek olması hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al