wmaraci reklam

Kaliteli Ve Ucuz En İyi Hosting Firmaları

İnternet sektörünün olmazsa olmazları niteliğine sahip olan web hosting barındırma firmaları birçok özelliğiyle kullanıcılara avantaj sunmaktadır. Herhangi bir internet araştırması sonucunda ucuz hosting adı altında birçok firma bulabilirsiniz. Tabii ki bir şeyin ucuz olması her zaman kaliteli olarak sunulduğu anlamına gelmemektedir. Firmanın kullanıcılarına neredeyse her açıdan iyi bir hizmet sunması gerekiyor. Bazı firmalar ucuz yollu hizmet verdiği için teknik destek konusunda zayıf olur bazı firmalarsa hem ürününü kaliteli sunar hem de anlık teknik destek vererek herhangi bir sorun durumunda sizlere yardımcı olur. Bu yayınımızda ikinci seçenek olarak En İyi Hosting Firmaları ile beraber Kaliteli ve Ucuz Hosting Firmaları Rehberi hazırlayarak seçimlerinizde daha sağlıklı kararlar vermeniz için sizlere yardımcı olacağız.

Hosting Firması Seçerken Diikat Edilmesi Gerekenler

Hosting satın alırken, seçeceğiniz web hosting firması hakkında dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Gerçekten projenizin iyi yerlere gelmesi, web sitenizin hızlı ve performanslı açılması için hosting firma seçimini çok titiz bir şekilde yapmanız gerekiyor.

Firma Seçimi; Hizmet alacağınız web hosting firmasını doğru seçmek, projenizin geleceği açısından çok önemlidir. Şunu belirtmekte fayda var, tek etken fiyat değil, firmanın sunmuş olduğu avantajlar,yeterliliği ve bilgi birikiminide ölçmeniz, alt yapısını araştırmanız gerekiyor. Eğer web hosting ürünlerinden birini satın alacaksınız firmanın koşulsuz şartsız en azından 1 hafta içerisinde iade yapıyor olmasına dikkat edin.

Web Alanı; Projenizin alt yapısını,başlangıç ve orta vadede tüketeceği, kaplayacağı disk alanını belirlemeniz ve hosting firması seçimi yaparken disk alanına ( web alanı ) göre seçim yapmanız gerekmektedir. Tabii ki ilerleyen süreçlerde bir üst pakete geçişi kesintisiz bir şekilde sağlayabilen bir firma olmasına özen gösterin.

Trafik; Yoğun trafik alan web siteleri için trafik ( bandwith ) limiti olan web hosting paketleri sıkıntı yaratabilir, belirlenen limitler dahilinde trafik limiti doldurulan web hosting hesapları, sistem tarafından suspend ( askıya alınma ) edilebilir , projeniz kesintiye uğrayabilir. Bandwith konusunda esneklik gösteren bir hosting firması seçin.

Uptime; Çalışacağınız hosting firmasının sunucularının kesintisiz olarak çalışma süresine dikkat edin, sürekli olarak çalışma yapıp sizleri kesintiye uğratan hosting firmalarından uzak durun. Bu sitenize olumsuz olarak etki yaratacaktır, bununla beraber verimerkezi alt yapısına, TIER yeterlilik sınıflarına dikkat etmeniz gerekmektedir. TIER III+ verimerkezi ile çalışan hosting firmalarını tercih edin.

Altyapı; Hosting firmanızın kullandığı donanımların eski değil, son teknoloji ürünler olmasına dikkat edin, performans açısından yeni nesil teknolojiler kullanan bir hosting firması seçmeniz size avantaj sağlayacaktır.

Yedekleme; Dikkat etmeniz gereken en önemli konulardan biri yedeklemedir. Teknik bilginiz yok ve kendiniz web sitelerinizi yedeklemiyorsanız, hosting firmanızın yedekleme yaptığından emin olun. Günlük – Haftalık yedekleme yapıp verilerinizi güvenle tutan web hosting firmaları ile çalışın.

Güvenlik; Firmanın CloudLinux ve İmunify360 gibi teknolojileri kullandığından emin olun ve güvenlik konusunu hafife almayın.

SSL Sertifikası; Mutlaka ücretsiz olarak ssl sertifikası sağlayan bir firma ile çalışın. SSL sertifikası web siteleri için günümüz teknolojisinde kritik önem taşımaktadır. Özellikle e-ticaret vb sektörlerde ve arama motoru optimizasyonu konusunda önemli bir sıralama faktörüdür.

Lokasyon; Hosting hizmeti alacağınız firmanın sunucularının barındığı lokasyona dikkat etmeniz, Türkiye Lokasyon hizmet veren firmaları tercih etmeniz, web sayfalarınızın hızlı yüklenmesi için ve Google sıralaması açısından çok önemli bir faktör olduğundan dolayı oldukça büyük bir öneme sahiptir.

SSD; Web sitenizin hızlı yüklenmesi ve dosya yazma ve transfer işlemlerinin hızlı olması adına kullandığınız firmanın disk alt yapısının ssd türünde olmasına özen gösterin. Sitenizin performansı adına enterprise ssd kullanan hosting paketlerini seçin.

İşletim Sistemi; Hayata geçireceğiniz projenin hangi yazılım alt yapısı ile yazılmış olduğuna dikkat edin. Örneğin PHP alt yapısı ile oluşturulmuş web siteler için Linux Hosting ürününü kullanmanız gerekiyor. Eğer yazılım alt yapınız ASP, NET CORE, MSSQL tabanlı bir proje ise Windows Hosting ürününü tercih etmeniz gerekiyor.

Yer Sağlayıcı Belgesi; Çalışacağınız hosting firmasının yer sağlayıcı faaliyet belgesinin olmasına dikkat edin ve bunu BTK sitesi üzerinden sorgulayın. Yasal yükümlülükler açısından önemli olmakla beraber, bu belgeye sahip olmayan firmalar ile çalışmayın.

Teknik Destek; Firmanın 7/24 ulaşılabilir ve ticket desteği olduğundan emin olun. Talepleri yanıtlama süreleri kısa olan ( 10-30 dakika ) firmaları tercih edin.

Google Kullanıcıların Görmek İstemediği Hatırlatma Reklamlarını Kapatma Özelliğini Yayınladı
İlginizi Çekebilir!

Google Kullanıcıların Görmek İstemediği Hatırlatma Reklamlarını Kapatma Özelliğini Yayınladı

Savulun! Kullanıcıların dostu, yayıncıların düşmanı Google geliyor! Hem de gelirlerimize sağlam darbe vurabilecek yeni bir özellikle… Kullanıcıların büyük bölümü bilmiyor olmasına rağmen Google’ın 2012 yılında yayına ald...

En İyi Hosting Firmaları Listesi

 

Verigom

Verigom; Türkiye’nin ekonomik web hosting sağlayıcıları arasında ilk sırada yer alıyor diyebiliriz.Her zaman olduğu gibi profesyonel hizmetin yanı sıra tamamıyla uygun fiyat politikasına devam eden Verigom son zamanlarda birçok internet sitesi sahibinin ilk tercihlerinden biridir. Hizmet alanını sürekli olarak geliştirmesi ve dilediğiniz yazılıma uygun olarak barındırma hizmeti satıyor olması firmanın daha fazla ön plana çıkmasına sebep oluyor. Reseller Hosting, Wordpress Hosting, Kurumsal Hosting ve bunlara benzer birçok hizmeti kaliteli ve uygun fiyatla satın alabilirsiniz. Hosting sistemlerinde günlük yedekleme yaparak müşteri verilerine önem verdiklerini gösteriyorlar.Hizmetinizle ilgili bir sorun oluşması durumunda kalitesini hissettirmek için haftanın her günü ve her saati anlık olarak teknik destek sunuyor. Profesyonel çalışmalar gerçekleştirdiği için projenizin başlangıç aşamasında size en iyi yardımı sunacak barındırma paketleriyle karşınıza çıkmaktadır.

Verigom web sitesi : https://www.verigom.com

 

Godaddy

Dünya genelinde yakalamış olduğu popülerlikle birlikte kaliteli bir hizmet vermeye odaklanan Godaddy Türkiye’de de pazarın büyük bir payını almış durumdadır. Kullanıcılarına her daim en iyi hizmeti vermeyi amaçlaması ve aynı zamanda verdiği hizmeti çok uygun fiyatlarla müşterisiyle buluşturmasından dolayı birçok kişinin ilk tercihi olma yolunda başarıyla ilerliyor. Firma aynı zamanda bir alan adı kayıt kuruluşu olarak hizmet verdiği için kaydetmiş olduğunuz alan adı için direkt olarak bir hosting paketi satın alabilir ve bu paketle projenizin başlangıç aşamasını daha kaliteli hale getirebilirsiniz. Türk firmalar yerine yabancı firmaları tercih etmek isteyen kullanıcılar için Godaddy mükemmel bir alternatif olacaktır denilebilir. Teknik destek tarafında ara ara gecikmeler yaşanıyor olsada telefon desteği sayesinde kendilerine kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz.

Godaddy Web Sitesi : https://tr.godaddy.com/

Hostinger

İnternet sitesi kurulum aşamasının henüz başında ve bir barındırma firması araştırıyorsanız projenizin büyüklüğüne göre Hostinger tarafından sunulan barındırma paketlerini inceleyebilirsiniz. Firma neredeyse tüm paketlerinde %90’a varan indirimler sunarken aldığınız hizmetle ilgili herhangi bir sorun yaşamanız durumunda direkt olarak anlık teknik destek hizmeti sunuyor. Hostinger firmasıda aylık alım yapmak isteyen müşterilere oldukça yüksek fiyatlar çıkarabiliyor olsada 3 veya 4 yıllık alım yapmak istediğiniz fiyatlarda % 70 - %90 ‘ a varan indirimler sağlıyor.Tüm bunları bir kenara bıraktığımızda sağlamış olduğu tüm barındırma paketleri projenizi daha sağlam temellere dayandırmak için optimize edilmiştir. Bu optimizasyon ve stabilite sayesinde kullandığınız yazılım her ne olursa olsun kolay kolay sorun yaşamayacaksınız.

Hostinger Web Sitesi : https://www.hostinger.web.tr/

Turhost

Türkiye’nin en büyük firmalarından biri de Turhost olarak karşımıza çıkıyor. Firma olarak genellikle kurumsal müşterilere hizmet veriyor olmaları onları iyi bir hizmet vermeye zorluyor diyebiliriz. Her geçen gün kurumsallığın getirdiği zorunlulukla beraber sunucularını en iyi bileşenlerle geliştirerek herhangi bir müşterinin veri kaybı ya da buna benzer bir durumla karşı karşıya kalmalarının önüne geçiyorlar. Bunların yanı sıra vermiş oldukları hizmetin ucuz olması birçok internet sitesi sahibinin hizmet alırken ilk tercihinin bu firmadan yana olmasına sebep oluyor. Her ne kadar kaliteli hizmet veriyor olsalar ülke standartlarında fiyatları bir nebze pahalı kaçabiliyor.

Turhost Web Sitesi : https://www.turhost.com

Natro

İnternet servis sağlayıcıları arasında belki de kullanıcıların fazlasıyla tercih ettiği türkiyenin en büyük hosting firmalarından biride Natrodur. Natro geçtiğimiz aylarda el değiştirmiş olsada, teknik destek ekibi aynı kalarak hızlı destek vermeye devam etmektedir. Kendilerine ayriyetten Türkiye’nin en ucuz domain hizmetlerinide sağlamaktadırlar. Fiyat olarak listedeki diğer firmalar ile kıyaslama yapacak olursak, hizmeti aylık ödemek isteyen biri yüksek fiyatlarla karşılaşabiliyor, ancak 2 veya 3 yıllık satın alımlarda oldukça ucuza hosting hizmeti sunuyorlar.

Natro Web Sitesi : https://www.natro.com

IHS

Türkiye’de hizmet vermeye devam eden önemli hosting firmalarından biri olan IHS iyi fiyatlandırması ve süper hızlı destek sistemiyle tercih edilebilir firmalardan biri haline gelmiştir. Tekil hosting ve reseller hosting paketlerinde izledikleri fiyat politikaları birçok müşteriyi memnun ederken satın alım sonrasında yaşanılan her türlü sorunda verdikleri destekten dolayı firma bazlı aldığınız kararlarda kesinlikle yarı yolda kalmazsınız. Hâl böyle olunca Kaliteli ve Ucuz Hosting Firmaları Listesi içerisinde IHS kendisine önemli bir yer bulabiliyor diyebiliriz.

IHS Web Sitesi : https://www.ihs.com.tr

Web hosting veya farklı hosting türlerini satın alırken yukarıdaki kriterleri dikkate almanız sitenizin ve projenizin geleceği açısından önemlidir. Yukarıdaki web sitelerinden güvenli bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz. Kısaca özetlemek gerekirse , hosting satın alırken; firmanın sunucu alt yapısı, hosting sunucularında cloudlinux , litespeed , softaculous, imunify360 , ücretsiz ssl sertifikası gibi özellikleri sağladığına emin olmakla beraber verimerkezi alt yapısını araştırmanız gerekmektedir. Farklı firmadan yukarıdaki firmalar geçiş yapacaksınız ücretsiz web site taşıma hizmeti veren Verigom firması ile çalışmanızı önerebiliriz. İlgili firma web hosting hizmetlerinde problem yaşamanız halinde 1 hafta içerisinde iade garantisi sunmaktadır. Veri güvenliğine önem veren Verigom, hosting hizmetlerinde müşteri verilerini günlük olarak 2 farklı sunucuda yedekliyor, bunun yanı sıra dünya çapında tanınan global bir verimerkezi ile çalışarak, farklarını hissettiriyor, buda aslında kendilerini tercih etmek için en önemli sebeplerden biri.

 

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al