wmaraci reklam

Kalitesiz Fotoğrafları Kaliteli Hale Dönüştüren Yapay Zeka Temelli İnternet Sitesi

Yapay zeka temelli robotlar bir gün bizim yerimize bakkala gidip ekmek alabilirler mi bilmiyorum ama en azından tost makinesiyle çektiğimiz fotoğrafları iyileştirebilecek olmaları heyecan verici görünüyor. Bu yıl içinde fotoğraf işleme konusunda yapay zeka temelli geliştirilen bazı projelere tanıklık etmiştik. Hatta Google’ın da dahil olduğu araştırmacı olan Max Planck Inst.'de  oldukça etkileyici bir çalişmaya imza atılmıştı. Fakat bunların hiç biri kullanıcı olarak bize değmedikten sonra pek işe yaramıyor.

İşe yarayan kısmında görmeyi umduğumuz ilk örnek ise kalitesiz fotoğraflarınızı ölçeklendirme yöntemi ve AI desteğiyle kaliteli hale getirmeyi vaat eden Let’s Enhance servisi. “Drag and Drop” yani sürükle ve bırak mantığıyla çalışan Let’s Enhance, kalitesi düşük bir fotoğrafı bıraktığınızda sizin için fotoğrafı analiz edip büyütüyor. Yapılan büyütme işlemiyle birlikte uygulanan filtrelerle fotoğrafınızın kalitesi arttırılmış oluyor.

Let’s Enhance fotoğraflarınız için kullanılabilecek bir takım filtrelere sahip. Şu an için görüldüğü kadarıyla fotoğraflar üzerinde en iyi performans gösteren filtre “Magic” adı verilen filtre. Aynı zamanda Let’s Enhance’in diğer birçok filtresinin de Webmaster’lar tarafından ihtiyaç duyulabileceğini düşünüyorum. 

Ben birkaç deneme yapmak için hemen basit bir üyelik oluşturdum ancak servis şu an tıka basa dolu olduğu için bana 4 saat beklemem gerektiğini söyleyince çarpı tuşuna basıp sonuçları akşama toplamaya bıraktım. Let’s Enhance ile test yapan kullanıcıların yorumlarına göre ise sonuçlar beklendiği kadar muhteşem olmasa bile değişim farkedilir derecedeyimiş.

Şu an bir nevi erken demo olarak sunulan bu servisin API’si üzerinde ciddi güncellemeler yapılırsa piksel piksel Anadolu fotoğraflarımızın tümünü bir anda HD havasına sokabiliriz.

Let’s Enhance’e buradan ulaşabilirsiniz.

Ben hala bizim yerimize bakkala gidip ekmek alacak robotları bekliyorum fakat bu da kabulümdür. Servis hakkında siz neler düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 4 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al