wmaraci reklam

Karşınızda Dünyanın En Büyük Bilgisayar Faresi ve Mousepad’i

Web 2.0 sayesinde interneti yalnızca kapsamlı bir ansiklopedi olarak gören koca bir güruhu yerlere çaldık. Tabii bunun bazı sonuçları olmadı değil. Mesela amaçsızca ekosisteme katılan “eğlence” kategorisi içeriklerinin her köşe başında mantarlardan daha hızlı türemesi gibi… Kim bilir, belki internetin içerik ekosisteminin bu kadar başarılı olmasının ardında yer alan neden budur. Ne dersiniz?

Geçtiğimiz gün bir YouTuber ekosisteme kattığı yeni bir eğlence içeriğiyle bizlerin de ilgisine mazhar olacak bir işe imza attı. Evet, karşınızda; dünyanın en işlevsiz ve aynı zamanda en büyük otomobil bilgisayar faresi: “Cheese Louise”.

Simone Giertz ve William Osman ikilisi tarafından geliştirilen projede bir bilgisayar faresi olarak 80’li yıllarda üretilen “Comuta Car” isimli elektrikli mini bir araç kullanıldı. Otomobilin bir mouse işlevini yerine getirmesi için Arduino Pro ve birkaç küçük araç gereçten daha faydalanıldı. Otomobilin konumu itibariyle fare imlecini hareket ettirmeyi başaran ekip, aracın kornası yardımıyla da tıklama fonksiyonunu yere getirdiler.

Dünyanın en büyük faresini masanızın üzerine yerleştiremeyeceğinize göre (her ne kadar küçük bir otomobil olsa da) fareyi hareket ettirmek için kullanılacak bir otoparka ihtiyacınız var. Teknik olarak kullanılan otopark da dünyanın en büyük Mousepad’i olma özelliğine sahip gibi duruyor.

Eğlenceli bir proje olmasının yanı sıra fikrin tarihi bir, mousepad’i sayarsak iki ilkini gerçekleştirdiğini de kabul etmemiz gerekiyor derim.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al