wmaraci reklam

Kedili Bir Evin 7 İhtiyacı

Artık hemen hemen her evde bir evcil hayvanın beslenir olduğu günümüzde, pandeminin de etkisi ile evde beslenen kedi sayısında inanılmaz bir artış olduğu bilinmektedir. Özellikle yeni jenerasyonun rağbet gösterdiği evcil hayvan olan kedi, bakım ve beslemesi en kolay olan canlılardandır. Kedinin eve gelmesi ile birlikte ona ait bazı eşyalar ve beslenmesinde gerekli bazı ürünlere ihtiyacınız olacaktır.

İşte kedi bakımında tercih edilen ilk 7 şey;

  1. Elbette beslenmesi için gereken mama ve su kabının yanında onu en doğru besleyecek kuru ve yaş mama ilk akla gelenlerdir. Kedinizin yaşına ve ırkına uygun kedi maması seçimi oldukça önemlidir. Doğru beslenmenin canlılar üzerine olumlu etkisi düşünüldüğünde kaliteli bir mama seçimi şarttır. Kedinize kendi beslenme alanını öğretecek en önemli unsur kedi mama kabıdır. Kedi mamasını mutlaka ona ait bir kapta sunmak evde olur olmaz her tabağa uzanmasının önüne geçecektir.
  2. Kedilerin tuvalet ihtiyaçlarını karşılamak için kedi kumu kum kabı ve dışkıyı kaptan uzaklaştırmak için kürek. Özellikle koku ve hijyen kontrolü için önemli bir materyaldir. En iyi kedi kumu seçimi dahi bazen koku kontrolünde başarılı olmayabilmektedir. Bu gibi durumlarda dışkının kaptan kürek yardımıyla uzaklaştırılması ve koku giderici ürünlerle hijyen sağlanması gerekebilmektedir. Kedi kumu kokusu kullanımı son zamanlarda kedi besleyenlerin en çok tercih ettiği ürünler arasında yer almıştır.
  3. Günlük ve haftalık kedi bakımında kullanacağınız kedi tırnak makası, tarak ve fırçası. Tüylerin etrafa saçılmasını engellemek ve pırıl pırıl tüylere sahip olmak için taramanın önemini hatırlatmak isteriz.
  4. Kedilerin kendilerini huzurlu hissedecekleri bir yatak yada kapalı bir yuva.
  5. Kedilerin sağlığına katkıda bulunacağını düşündüğümüz, genel vitamin ve minarel desteği sağlayan ürünler. Özellikle kedi maltları lezzetli oldukları kadar sindirim sitemi üzerine etkileri düşünüldüğünde oldukça faydalı olacaktır.
  6. Can sıkıntısını gideren aynı zamanda onlara ev içerisinde hareketlilik kazandıran oyuncaklar ve tırmalama tahtaları. Kedileri uzayan tırnaklarını mutlaka evdeki objelerde törpülemek isterler. Aslında tırmalama tahtaları ev eşyalarınızın koruyan sigorta niteliğindeki kedi oyuncağıdır.
  7. Seyahatlerde ve veteriner ziyaretlerinde kullanılacak taşıma çantaları.
Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al