wmaraci reklam

Kemik Sızlaması İçerir: Apple, iCloud için Google Cloud’u Kullanıyormuş!

Apple’ın iCihazınızdaki kedi ve manzara fotoğraflarınızı nerede sakladığını hiç merak etmiş miydiniz? iCloud, Apple ekosisteminin temel yapı taşlarından biri. iCihazlar ve Mac kullanıcılarının tüm mabedi olan; fotoğrafları, kişileri, dosyaları ve diğer onlarca türden veri iCloud’da saklanıyor. Bugün doğrulanan haberlere göre Apple’ın iCloud’u bir süre önce Google Cloud tabanına geçiş yapmış. Ve evet, yeni nesil Apple’ın bu hamlesiyle Steve Jobs’ın kemikleri biraz sızlamış olabilir…

CNBC tarafından yapılan habere göre; Apple, iOS için yaptığı son güvenlik güncellemesi dokümanında bazı değişiklikler yaptı. Yayınlanan yeni iOS güvenlik güncellemesi dokümanında önceden Amazon Web Servisleri ve Microsoft Azure’ın adı geçerken, isim bir anda Google Cloud’a dönüşmüş durumda. Kısacası Apple bulut altyapısını saman altından en büyük rakibi Google’a yürütmüş.

Milyonlarca müşterinin dijital verileri söz konusu olduğunda, Apple’ın kendi sunucusuna sahip olması büyük bir maliyet demek. Elini taşın altına atmak yerine bulut hizmetini başka bir yerden kucaklaması gayet makul ve mantıklı görünüyor. Mantıklı görünmeyen tarafı, bulut teknolojilerde en büyük pasta payı sahipleri AWS ve Microsoft Azure iken Apple’ın neden Google’ı seçtiği sorunsalı.

Apple’ın kurucusu Steve Jobs, Android işletim sistemi piyasaya sürüldüğünde: ”Android’i yok edeceğim, çünkü o çalıntı bir ürün. Bunun için termonükleer savaş başlatmaya bile hazırım!” dediğini henüz unutmuş değiliz. Kim bilir, belki yeni Apple CEO’su termonükleer savaş yansılı değildir. Olamaz mı?

Sanırım termonükleer savaş tehlikesinin geçtiğine artık sevinmeliyiz. Apple’ın iCloud’dan Google Cloud’u kullanmasına siz ne diyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al