wmaraci reklam

Kendi İşinizde Çalışırken Maksimum Verimlilik İçin Gününüzü Nasıl Planlayabilirsiniz?

Zaman çok önemli ve değerli bir birimdir. Özellikle küçük ya da yeni kurulmuş bir işletmeyseniz, her zaman yapılacak milyonlarca şey varmış gibi hissedersiniz. Bu nedenle zaman yönetimi, iş sahipleri için çok önemli bir kriterdir.

İşiniz gününüzün çoğunu alıyor olsa da, yeni ağ oluşturma, becerilerinize göre hobi geliştirme, çalışma arkadaşlarınızla etkileşim içersinde olma ve boş zaman geçirme gibi öğelere zaman ayırmak, aslında hem verimlilik hem de psikolojiniz için çok önemlidir. Belki bu rutin herkes için çok uygun olmayabilir, fakat sizlere örnek olarak sunacağımız çizelgemizi günlük hayatınıza uyarlayabilir ya da kendiniz yeniden bir çizelge oluşturabilirsiniz. Planlı yaşamak hayatınızı hem düzene sokacak, hem de işinizde ve günlük hayatınızda yüksek verimlilikte olmanızı sağlayacaktır. 

6:00 - Uyan ve Spor Yap

Güne daha enerjik başlamak için, sizi fiziksel olarak çok fazla yormayacak hareketlerle spor yapın. Sabah sporu sizi güne en iyi şekilde hazırlayacaktır.

YouTube 1000 Abone Barajını Aşmak İçin Etkili & Pratik Yöntem
İlginizi Çekebilir!

YouTube 1000 Abone Barajını Aşmak İçin Etkili & Pratik Yöntem

Abone sayısının artış göstermesi reklam gelirleri açısından son derece önemli. Youtube izlenme sayısı beraberinde kazanç sağlamanızı mümkün kılacaktır. Bunun için ilk başta Youtube abone satın al imkanları göz önünde bulund...

7:30 - Güne Hazırlan

Spor sonunda vücudunuzun terle attığı zararlı maddelerden kurtulmak için duş alın. Hafif ama iyi besinli bir kahvaltının ardından, ofisinize gitmek için kendinizi en iyi hissettiğiniz şekilde hazırlanın.

8:30 - En Önemli Şeyleri Yapın

İş yerinizi ayakta tutacak, o günün en önemli işlerinden başlayın. Daha sonra önceliklere göre bir liste hazırlayıp, iş akışı üzerinden devam edin. Önemli bir iş üzerindeyken araya kesinlikle başka bir iş sokmayın.

12:30 - Sosyal Bir Öğle Yemeği

Her bir iş, insan gücüne ve zekasına bağlı olarak ilerlemektedir. Enerji seviyenizi korumak için dengeli bir öğle yemeği yemeniz gerekir. Bu nedenle öğle yemeği zamanınızdan en iyi şekilde faydalanmaya çalışabilirsiniz. Öğle yemeğinizi, tanıdığınız birileri ya da çalışma arkadaşlarınız ile birlikte yemek, hem aranızdaki ilişkileri güçlendirecek, hem de karşınızdaki kişileri daha iyi tanımanızı sağlayacaktır. Yemek aralarında geçen hoş sohbetler de ruhunuzu dinlendirecektir.

13:30 - Yeni Bir Şeyler Öğrenin

İşinizi büyüktmek için biraz zaman ayırın. Bu zamanı yeni bir beceri öğrenmek, bildiklerinizi pekiştirmek ve geliştirmek veya yeni iş ve projeler bulmak için harcayın.

14:30 - Kendinizi Daha Görünür Bir Hale Getirin

Sosyal medya üzerinden kendi çevrenizi oluşturmuşsunuzdur. Fakat bu görünürlük biraz daha fazla kitleye hitaben yapılması gereken bir görünürlüktür. (Aslında bilinirlik de denebilir.) Alanınız ile alakalı etkinliklere katılın, insanlara yol gösterici olun, onlara “mentörlük” edin.

15:30 - Kısa Bir Yürüyüş

Uzun süre kapalı ortamlarda çalışmanın, hem bedene hem de psikolojiye olumsuz etkileri vardır. Bu nedenle doğal gün ışığının olduğu saatlerde 30 dakikalık bir yürüyüş yapın. Bu yürüyüş; uyanıklığını artıracak, size pozitif enerji verecek ve mükemmel hissetmenizi sağlayacaktır. Heleki yakınınızda biraz yeşil alan varsa bu his biraz daha artacaktır.

16:00 - Listenizi Temizleyin

Güne başlarken yaptığınız listeyi temizleyin. O güne tonlarca iş sıkıştırmayın, yapabileceğinizi öngördüğünüz kadar iş listeleyin ve günün sonunda bu işlerin yerini temiz bir sayfa alsın.

17:00 - İleride Neler Olacağını Planlayın

Ertesi gün için en önemli 2-3 işinizi belirleyin. Ya da devam etmesi gereken bir işiniz varsa bunu öne alın. Eğer o gün için mesai yapmayı planlıyorsanız, mesai saatinizi en etkin olacak şekilde planlayın.

18:00 - İş İle Bağlantınızı Kesin

Ailenizle veya arkadaşlarınızla vakit geçirmek, sosyal bir aktivitede gönüllü olmak veya kendinizi rahatlatacak bir etkinlik yapmak için kişisel zamanınıza hiç bir şeyin engel olmamasını sağlayın. 

20:30 - Yeniden Oturum Açın

Eğer bir işletme sahibiyseniz, işten sonra tamamen kapanmak zordur. Mail kontrolü, yaratıcı düşünme ve iş hakkındaki düşünceleriniz için bir saat ayırın. 

21:30 - Oturumu Kapatın

Bilgisayarınızı kapatın, telefonunuzu sessize alın ve uyumadan önce kendinize mükemmel bir zaman ayırın. Uyku gereksinimleri kişiden kişiye göre değişir, ancak en iyisinden bir 7 saat uyumak yeni güne başlamak için yeterlidir.

23:00 - Uyuyun

Eğer önemli bir işiniz yoksa, genellikle 23:00 - 00:00 arasında uyumayı tercih edin. Uyurken dinlendirici bir müzikle uykuya dalmak keyifli ve rahatlatıcıdır. Bunu mutlaka deneyin.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al