wmaraci reklam

Kıllardan Acısız ve Ağrısız Buz Lazer Epilasyonu İle Kurtulun

Özellikle son yıllarda medikal tıpta ki gelişmeler, bir çok sorunumuzdan da kurtulmamızı sağlıyor. Bunların başında başta kadınların başına dert olan ve son yıllarda ise erkeklerinde tercihleri arasında bulunan kıl ve tüyler geliyor. İnsan bedeni kıllı olsa da, kıllar rahatsız edici görüntüler oluşturuyor. İşte bunlardan kurtulmak için tercih edilen buz lazer işlemi daha kolay bir şekilde kıllardan arınmanızı ve bunu ise ağrı ile acı olmadan elde etmenizi sağlıyor.

Vücudunuzdaki kıllar sadece görünüm açısından değil, sağlık açısından da rahatsız edici bir durum oluşturabilir. Örneğin hormon bozukluğu olanlar için istemeden kıllar daha fazla çıkıyor olmasından dolayı, bu çıkan kılları da rahatlıkla buz lazer ile alabilir ve kurtulabilirsiniz. Ancak sonrasında ilaç kullanmaya devam etmeniz durumunda, yeniden kıllar ile karşılaşabilirsiniz.

Her Şey Sizin İçin!

Bu epilasyon yöntemi, diğer uygulamalara nazaran vücudunuzda bulunan tüm kıl köklerine komplike olarak uygulanıyor. Başlıkları sayesinde daha hızlı atım yaparak, kökleri dondurma işlemi ile sizin kıllardan kurtulmanızı sağlıyor. Burada önemli olan dalya boylarının doğru şekilde belirlenmesi ve uygulamayı yapan güzelik uzmanının işinde ehil olmasıdır. Diğer yöntemlerde bir çok farklı sonuçlar gözlemlenirken, buz lazer de bunların gibi görülmüyor.  Üstelik fiyat olarak da oldukça uygun olmasından dolayı tüm vücudunuza yaptırabilir ve sadece 35-40 dakikalık seanslar ile kıllardan kurtulabilirsiniz.

Dünya genelinde yaygın olan buz lazer yani bir diğer adıyla soprano ice, kişinin ten rengi ve kıl durumuna göre uygulanabiliyor. Bu uygulamayı ise işinde ehil olan güzellik uzmanları karar veriyor. Bu nedenle çeşitli yerlerde gördüğünüz ilanlar sizi yanıltabilir. İnternet üzerinden sadece güzellik uzmanlarını bulmalı ve görüşmelisiniz. Ayrıca araştırmalarınızı da buna göre yapmalısınız.

İstenmeyen tüylerden kurtulmak isteyenler için son yılların en popüler seçimi haline gelen buz lazer, yapılan klinik testlerine göre en zararsız uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Kıl çekme, yakma gibi işlemler olmadığı için acı da duymuyorsunuz ve sadece birkaç seansta kıllardan kurtulabiliyorsunuz. Hızlı, acısız, ağrısız ve sonrasında herhangi bir sorun yaşatmadığı için her cilt tipine ve kıl yapısına göre de uygulanmasından dolayı, tercihler arasında bulunuyor.

Her Yazarın Sahip Olmak İsteyeceği Daktilo Klavye; Lofree
İlginizi Çekebilir!

Her Yazarın Sahip Olmak İsteyeceği Daktilo Klavye; Lofree

Teknolojinin her gelişim evresiyle birlikte eski klavye tipini terk ediyor ve daha modern daha trend olan klavyelere sahip oluyoruz. Tüm bu modern klavyecilik ortamında oyunu bozmak için ortaya çıkan Lofree markası ise bizi kendinden geçirere...

Epilasyon Öncesi Merak Edilenler

Kılların olduğu bölgeye soğuk işlem uygulaması buz başlıkları ile yapılıyor. Ancak şunu belirtelim ki, bu soğukluk çok fazla hissedilmiyor. Sonuçta işlem lazer ile yapılarak deri altında bulunan hücrelere etki ediyor. Buz başlıklı lazer epilasyon yöntemi dünya genelinde tercih edilen konforlu ve acısız bir işlem olarak karşımıza çıkıyor.

En önemli özelliği ise farklı ten renklerinde de uygulama yapılması. Örneğin çeşitli lazer epilasyon uygulamalarında ten renginin açık ve kılların ise siyah ve koyu olması en iyi sonuçları veriyor. Hatta sadece bu tip kıllarda işe yarıyor. Ama buz lazerde bu gibi sorunlar karşımıza çıkmıyor. Çünkü köklere temas ettiği için, kılın inceliği ya da kalınlığı önem arz etmiyor. Ancak kıl köklerinin belirgin olması da önemli bir detay olarak karşımıza çıkıyor. Ten renginize göre ve kılların durumuna göre kaç seansta kıllardan kurtulacağınızı öğrenerek, ucuz buz lazer fiyatları hakkında da detaylı bilgi alabilirsiniz.

Buz lazerde ten rengi ve kıl rengi ile tipi çok önemli olmadığı için, cildinize uygun olarak ayarlanan farklı dalga boyları sayesinde istenmeyen tüy ve kıllardan kurtulmuş oluyorsunuz. Bu durum ise uzman tarafından belirleniyor ve fiyatlarda buna göre hesaplanıyor.

Buz Lazer Uygulaması Nasıl Yapılır?

Buz lazer epilasyon için öncelikle ten ve kıl uyumu tespit edilir. Ardından ise uygulama işleminde kademeli ısıtma metodu kullanılır. Bu sayede kıl kökleri etkili bir şekilde önce tahrip edilir ve sonrasında dalga boyu arttırılarak kıllardan kurtulmanız sağlanır. Bu işlem için kullanılan cihazlar ise son teknoloji olmasından dolayı, ciltte herhangi bir yanık oluşturmazken, sadece belirli bir süre ilk işlem sonrasında hafif kızarıklık oluşur.

Soprano ice olarak da bilinen ve dünya genelinde İngilizce olarak bu şekilde adlandırılan işlem, kontrollü bir şekilde vücudun her bölgesine uygulanmaktadır. Kol, bacak, yüz, omuz, sırt, dekolte, göbek bölgelerine uygulama yapılarak, burada çıkan ufaklı kıllarında ortadan kalkmasını sağlar. Ayrıca genital bölgeye de uygulama yapılmaktadır.

Her bölgeye farklı başlıklar uygulandığı gibi, farklı dalga boyları da uygulanmaktadır. Buna göre öncelikle kıllarınızı aldıracağınız yerlerin ne şekilde olduğunun tespit edilmesi gerekiyor. Bu tespitlerin ardından ise uygulamaya karar veriliyor ve belirlenen tarihlere göre seanslar ile kıllardan kurtulmaya başlıyorsunuz.

Sağlığınız İçin Buz Lazer Epilasyon

Hem kadınların hem erkeklerin tercih ettiği bu yöntem sağlık açısından herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Buz lazer ayrıca kılları çıkmış olan 16 yaşın üzerinde ki kişilere de uygulanmaktadır. Burada yaş kıstasını kılların gelişimine bağlayabiliriz. Eğer kişinin kılları çıkmışsa ve gelişimini tamamlamışsa artık o kıllar lazer epilasyona da uygun hale gelmiştir. Sağlık açısından hamile olanlara bu tür uygulamaların hiç biri önerilmezken, kronik rahatsızlıkları olanların ise mutlaka doktoruna başvurmaları gerekmektedir.

Sağlık sorunlarınız varsa eğer, epilasyon öncesinde bunu güzellik uzmanı ile de paylaşmanız gerekiyor. Çünkü buz lazer epilasyon sonucunda oluşabilecek komplikasyonların büyük bir kısmı bilinmektedir. Böylelikle size uygun olup olmadığı da belirlenmiş olacaktır.

Buz Lazer Her Yere Uygulanır Mı?

Evet her yere uygulanması mümkün olan bu uygulama, en fazla yüze uygun olup olmadığı merak edilmektedir. En hızlı uzayan ve görünüm olarak rahatsız eden yüz, çene altı ve favori bölgesinde oluşan yani yüzünüzde çıkan kıllardan da bu uygulama ile kurtulmuş olacaksınız. Ama yüz diğer bölgelere göre daha hassastır. Çünkü yüzde ki kıllar daha derin köklere sahip olup, bu alanlara müdahale etmek daha zor ve hassas bir işlem olmaktadır.

Buz lazer için farklı farklı başlıklar bulunuyor. Bu başlıklar, her bölge için farklı dalga boyu gönderiyor. Örneğin bacağınızda gözle görülür bir şekilde kıl köklerini görebilirsiniz. Bilhassa beyaz tenli kadınlarda kıl olmasa dahi kıl kökleri bile rahatsız edici olabiliyor. İşte burada başlık tipleri ve dalga boyu sayesinde, vücudun farklı bölgelerine, farklı işlemler uygulanmış oluyor. Üstelik bu sayede yüzde yani yanak bölgesi veya alın bölgesinde ki ince tüylerden dahi kurtulmuş oluyorsunuz.

Epilasyon Kaç Seans Sürüyor?

İlk olarak kılların insan bedeninde ne tür evrelerden geçerek çıktığını bilmek gerekiyor. Ayrıca mevsim durumları bile kılların çıkmasına etki edebiliyor. Yani bir yerde daha hızlı, bir diğer yerde daha yavaş kıllar çıkabiliyor. Ayrıca öncesinde bu kılları aldığınızı düşünürsek eğer, bu da seans sayısında bir etken olarak karşımıza çıkıyor. Yani tüm vücuda uygulama yapmak ya da sadece belirli bir bölgeye dahi uygulama yapmak için birkaç seansa katılmanız gerekiyor.

Böylelikle buz lazer uygulamasına uygun olan kıllar ilk başta alınmış oluyor. Diğer bir seansta ise bir öncekinde olgunlaşmamış kıllar olgunlaştığı için, bunları almış oluyorsunuz. Bu seans sayıları böyle böyle ilerlerken, toplamda ise 6 seansa kadar kıllardan kurtulmuş olacaksınız.

Seans süreleri ise ortalama 40 dakika olup, komplike kılları aldıranlar için seans sürelerinde uzama olacağı gibi, her seansta farklı bölgelere uygulama da yapılabilir. Tüm bunlar için öncelikle buz lazer epilasyon yapan güzellik uzmanları ile görüşmeniz gerekiyor.

Buz Lazer Epilasyon İle Kıllardan Sonsuza Kadar Kurtulun

İlk olarak şunu belirtelim ki, kıl insan vücudunda her zaman olacaktır. Burada yapılan işlem sayesinde kıllar daha güçsüz bir halde ilerleyen yıllarda yeniden çıkabilir. Ancak kılların uzamasının da farklı evreleri olduğunu unutmamanız gerekiyor. Yani beslenme alışkanlıklarınız, ilaç tüketmeniz, stresli ortamlarda bulunmanız veya vücudunuza uygun olmayan güneş ışınları ya da direk olarak sokakta maruz kaldığınız kötü hava dahi kılların yeniden çıkmasına neden olabilir.

Vücut kıllarından kurtulmak için çeşitli yöntemler binlerce yıldır deneniyor. Buz lazer uygulamasını yaptıran kişiler kıl köklerinden kolay bir şekilde kurtulduğu bir gerçek olmakla birlikte, artık diğer hiçbir yöntemi tercih etmemiş olacaksınız. İnce ve açık renkli tene sahip olanların ise lazer uygulama da diğerlerine nazaran daha şansız olabilir. Çünkü lazer burada kılları görmediğinden dolayı, daha zor müdahele ediliyor.

İstanbul'da Buz Lazer Merkezleri

Türkiye genelinde buz lazer epilasyon yaptırabileceğiniz çeşitli klinikler bulabilirsiniz. Ancak İstanbul'da bu konuda daha şanslı olacağınızı söyleyelim. Üstelik İstanbul'a dünyanın her yerinden sağlık turizmi için gelenler olmasından dolayı, bu tür uygulamalar daha fazla yapılıyor. Böylelikle daha etkin sonuçlarda alınabiliyor ve buna göre epilasyon yaptıranların sayısında bir artış yaşanarak, daha uygun buz lazer fiyatları ile lazer epilasyon yaptırabilirsiniz.

Artık buz ile istenmeyen tüm vücut tüylerinizden rahatlıkla kurtulabilirsiniz. Etkisi oldukça fazla olan bu yöntem üstelik acısız ve ağrısız olup yüz hatlarına da uygulanmaktadır. Her mevsime uygun yaz, kış uygulaması kolay olan buz lazer vücudunuz için en kalıcı yöntemdir. Artık uygun buz lazer fiyatları ile de epilasyon yaptırarak, tüylerden ve kıllardan kurtulabilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al