wmaraci reklam

Kodları Zahmetsizce Kopyalamanıza Yardımcı Olan Eklenti: CodeCopy

İnternette kod parçacıkları aramak ve onları kopyalayıp düzenledikten sonra kendi kodunuza dahil etmenin, kodlamanın en önemli süreci olduğunu kim inkar edebilir ki?

Henüz uzmanlaşmamış geliştiriciler veya işin kolayına kaçmak isteyenleri, internetin her köşesinde irili ufaklı kod parçacıkları bekliyor. Başta WM Aracı olmak üzere Stack Overflow, yazılım blogları, sosyal siteler, teknoloji forumları; kısacası onlar her yerdeler!

Diğer kaynaklardaki kodları kopyalamaya üşenen bir geliştirici, üşengeç geliştiriciler için level atlama garantili bir eklenti geliştirmiş: CodeCopy!

CodeCopy’nin işlevi son derece basit. Chrome, Opera ve Firefox’da çalışan eklentinin tek bir işi var: Siz kopyala butonuna tıkladığınız anda, göz koyduğunuz kod parçacağını sizin için kopyalamak. Hakkını verelim; işini hakikaten oldukça iyi yapıyor…

CodeCopy, internetteki kod bloklarını kolayca kopyalamanızı sağlıyor. Örneğin bir kod bloğunu kopyalamak için önce kodu işaretlemeniz ardından kopyalamanız gerekiyor. Birkaç satırlık kodlar önemli değil fakat uzun kod parçacıklarını kopyalamak bazen fazladan efor sarfetmeyi gerektiriyor.

Sayfadaki kod bloklarını otomatik olarak tanıyan CodeCopy, işaretleme yapmadan kod bloğunun içindeki kodu direkt kopyalamanızı sağlıyor.

Eklentiyi kurduğunuz anda internet tarayıcınızdaki tüm kod kutularının yanında bir “Copy to Clipboard” butonu geliyor. GitHub, Stack ve nice popüler internet sitesinde çalışan eklenti, Medium ve hatta

 etiketini kullanan küçük esnaf bloglarında bile çalışıyor!

Majör internet tarayıcılarının neredeyse tümü için sunulan eklenti, sürekli kod parçacıkları bulup kopyalamaya uğraşan geliştiriciler için zaman kazandıran işlevsel bir araca dönüşebilir.

CodeCopy’e yakından bakmak isterseniz, şuradan Github’daki sayfasına erişebilir ve tarayıcınıza uygun eklenti paketini indirebilirsiniz.

Ne dersiniz, sizce CodeCopy işe yarar bi’ kolaylık yardımcısı mı? Yoksa üşengeçlikte level atlayan geliştiricilerin bitmek bilmeyen paradoksu mu?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 3 / 5 (1 değerlendirme)

1 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al