wmaraci reklam

Kullanışlı ve Ergonomik Masa İsimlik Modelleri

Ağaçlar, doğa ananın biz insanlar için sunduğu en büyük nimetlerden biridir. Tarih boyunca da ağaçlardan üretilen pek çok ürün olmuştur. Ağaçlardan işlenerek elde edilen ürünlere ahşap adı verilmiş ve geçmişten günümüze dek bu tarz ürünler üretilmiştir. Firmamız da ağaçlardan faydalanarak dekoratif maksatlı ürünler üretmektedir. Örneğin ahşap masa isimliği, ahşap kutu, ahşap plaket vb.

Ahşap masa isimlikleri klasik görünümlü ofislerde çok şık duran, göz alıcı ve estetik ürünlerdir. Bu ürünlerin göz alıcı şekilde üretilebilmesi için pek çok işlemden geçmesi gerekmektedir. Öncelikle gerekli ölçüdeki kerestelerin kesilmesi gerekmektedir. Kesilen keresteler pulanyadan geçer ve kaba pisliği alınır. Sonrasında daire testeresi ile istenilen ölçü ve kalınlıkta kesilir ve tekrar pulanyalanır. Buradaki maksat yapılan işin milimetrik ve sorunsuz çıkmasıdır. Daha sonra ileri ki zamanlarda ahşapta açılma olmaması için kenar çapakları alınması için frezeden geçer. Bu esnada istenilen şekil de verilmiş olur. Aynı zamanda pürüzsüz kenarları olan ve ele alındığında şık duran ürünler oluşturulmuştur. Sonra isteğe göre kanal açma işlemleri yapılır. Bu işlemlerden sonra kalın olan ilk zımpara, sonra ince olan son zımpara yapılır. Daha sonra ise tozu alınarak boya aşamasına geçer. Çürümeyi engelleyici (koruyucu) kaplama boyaları ile hem renk verilir hem de ahşabın ömrü uzatılır. Sonra astar vernik ve astar vernik kuruduktan sonra da son kat vernik atılır. Bu işlemlerden geçen ahşaplar üretimi neredeyse tamamlanmış ve kullanıma hazırlanan ürünlerdir. Bu işlemlerden geçen ahşaplar daha sonraki aşamalarda birbirine montajı yapılır. Montajı tamamlanan ürünlere ise isimler, logolar vb. işlemeler yapılarak masa isimlikleri oluşturulmuş olur.

Görüldüğü üzere hakiki ağaçtan üretilen bir masa isimliği evreleri bu şekildedir. Bu kadar zahmetli ve işçilik gerektiren işlemlerde ister istemez fireler ve işçilik hataları oluşmaktadır. İşte tam da bu yüzden bazı işgüzarlar bu işçilikten ve ağır külfetten kurtulmak için MDF denilen hazır kalınlıkta, tabaka şeklinde ürünler kullanmaya başlamışlardır. Bu ürünler standart kalınlıkta olduğu için pulanyada işçiliğinden, zımparadan ve boylama işlemlerinden feragat edilmektedir. Bu ürünleri kullanan kişiler de işlem biten ürünlerine ahşap masa isimliği adı vermektedir. Oysa ki bu ürün kesinlikle ahşap değildir.

Desen Reklam olarak ürünlerimizin tamamını doğal ağaçlardan üretmekteyiz. Masaisimligi.org adresinden alacağınız tüm ürünler doğal ahşaptır. Pek çok ürünümüz gürgen, ceviz, ladin gibi ağaçlardan üretilmektedir. Firmamız işlenmesi ve korunması yasak olan ağaçları kesinlikle kullanmamaktadır. Endüstriyel amaçlı yetiştirilen ağaçlar tercih edilmektedir.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍 5 / 5 (3 değerlendirme)

3 kişi bu içerik hakkında tepkilerini gösterdi. Sen de tepkini göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al