wmaraci reklam

Logitech Modern Trackball Faresi MX Ergo’yu Satışa Sunuyor

Kişisel bilgisayar kullanıcılarının ilk göz ağrı olan Trackball’ların pabucu modern farelerin ortaya çıkmasıyla dama atılmıştı. Bugün kullandığımız farelerin bey babaları olarak kabul edebileceğimiz Trackball’lar, Logitech’in MX Ergo modeliyle tekrardan karşımıza çıkarak günümüz modernliğinde farklı birer giriş donanımı olarak hayat bulacak.

1990’lı yılların başında oldukça yaygın kullanım alanına sahip olan Trackball’lardaki en büyük farklılık sürükleme topundaydı. Normal farelerde imleci hareket ettirmek için farenin tamamını sürüklememiz gerekirken, Trackball tip farelerde baş parmağımızla topu sürükleyerek farenin imlecine hareket kazandırmamız gerekiyordu. Kısmen alışma sürecinde bilgisayar kullanıcılarına ecel terleri döktüren Trackball tip fareler, alışma sürecinde canınıza okusa da pratik kullanım kazandıktan sonra rahata kavuşmanıza yardımcı oluyor.

Trackball’da bileğiniz yerine parmaklarınız daha sık hareket ediyor. Sıradan farelerin aksine Trackball’un bu özelliği sizi bilek ağrıları ve kol yorgunluğundan ciddi oranda kurtarıyor. Tam olarak bu fikirden yola çıkan Logitech de konfora düşkün kullanıcılar için yeni kablosuz MX Ergo'yu geliştirmiş.

Tasarım olarak Logitech markasının 2010 yılında satışa sunduğu m570’in hatlarından izler taşıyan MX Ergo kablosuz olarak çalışıyor ve kas gerilmesini %20 oranında azalttığı öne sürülüyor. Arttırılmış top hassasiyeti sayesinde işaretlemeler sırasında MX Ergo’nun daha dengeli bir deneyim sunacağı belirtiliyor.

Logitech’in Easy-switch ve Logitech Flow gib gelişmiş teknolojilerine sahip olan farenin tam konfor severler için tasarlandığı apaçık ortada. Aynı anda birden çok cihazla bağlantı kurabilen MX Ergo, sabitlendiği noktada farklı açılarda kullanıma da imkan sağlıyor;

Her güzel şeyin olduğu gibi bu konfor dolu cihazında bir bedeli var. Henüz resmi satış fiyatı belirtilmeyen Logitech MX Ergo’nun 109 euro etiket fiyatıyla raflarda yer alması bekleniyor.

Bir de size soralım. Hala fare yerine Trackball’ı tercih edenlerimiz var mı ve siz MX Ergo’yu nasıl buldunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al