wmaraci reklam

Macintosh Bilgisayarların Evrimini Gösteren Retro İllüstrasyonlar

Macintosh denildiğinde aklımıza ilk gelen düşünce baloncuğunun “pahalı bilgisayarlar” olduğu aşikar. Pahalı olmalarının yanı sıra bu bilgisayarların geçmişten günümüze kadar evrim geçirerek geldiği gerçeğini de yadırgayamayız. 

Nostaljik birkaç kareyle Macintosh bilgisayarların karpuzdan daha ağır olduğu dönemlere bi’ göz atıp, en ikonik modellerin günümüze kadar nasıl değişerek geldiğini görmeye ne dersiniz?

Mesela çok çok eskiye gidelim, hani Macintosh’ların Atari’den pekte farkının olmadığı zamanlara…

Sonra, bilgisayara “fare” adında ekstradan bir donanımın eklendiği ve komut satırından kurtularak bilgisayarın herkes için bir elektronik cihaz olduğu zamana…

 

İtiraf edelim, bir gün hiç birimiz bunlardan birini dizimizin üzerinde tutabileceğimizi veya tek elimizle zorlanmadan taşıyabileceğimizi düşünmemiştik :)

Ya da hiçbir zaman bu kadar havalı görünebileceklerini…

Sonuç olarak Apple markası açısından bugün bu noktadayız.

Geçen onca yılın ardından, değişen ve gelişen teknoloji, tasarım konusunda yaşanan evrimler bilgisayar teknolojisi konusunda daha çok yolumuzun olabileceğinin kanıtı. 

İllüstrasyonları hazırlayan grafikerin daha fazla çalışmasını görmek istersen buraya tıklayarak, kendisinin Behance profilini ziyaret edebilirsiniz.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al