wmaraci reklam

Maliye Bakanı Ağbal: “İnternetten Para Kazanan Herkes Vergisini Ödeyecek!”

Vergi sisteminde yapılan kapsamlı düzenlemelerle internet girişimcileri, internet fenomenleri ve webmasterları bekleyen kötü haberler var. Bugün Anadolu Ajansı’na konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal: “ ‘Bir şeyler yapıyorum da arada para kazanıyorum’ diyorsa her para kazanan nereden kazanırsa kazansın vergisini ödeyecek.” açıklamasında bulundu.

2018 yılında KDV ve vergi sistemi üzerinde bazı yeni değişiklikler yapılıyor. Ticaretin geleneksel yöntemlerden sıyrılıp, internet ortamına geçiş yapması, mevcut yasaların online ticareti kapsayacak şekilde güncellenmesini gerektiriyor. Yaptığı açıklamalarla tüm kazançların vergilendirilmesi gerektiğine değinen Bakan Ağbal, önümüzdeki günlerde kurulacak bir kontrol merkeziyle internet siteleri ve sosyal medya çalışmalarının da mercek altına alacağını ifade etti.

Yeni vergi kanununda online ticaret kapsamında değişiklikler yapıldığına dikkat çeken Bakan Ağbal, açıklamasına şöyle devam etti: “İster gerçek isterse sanal ortamda ticaret yapın, bugünkü kanunlarımıza göre vergi vermek zorundasınız. Bir kişi internette ister kendi sayfasına reklam alsın isterse video çekerek tweet’ler atıp oradan gelir elde etsin, bunlar eğer devamlılık arz ediyorsa ortada bir kazanç var demektir ve verginin ödenmesi gerekir. Vergi kanunlarımızda hiçbir boşluk yok, bunun adına 'internet fenomeni' deyin, ne derseniz deyin, 'Bir şeyler yapıyorum da arada para kazanıyorum' diyorsa her para kazanan nereden kazanırsa kazansın vergisini ödeyecek."

Maliye Bakanı Ağbal’ın açıklamasının en çarpıcı tarafı hiç kuşkusuz önümüzdeki süreçte yapılandırılacak olan Risk Analiz Merkezi açıklaması oldu. Bu merkez aracılığıyla internetten yürütülen ticari faaliyetleri belirlemeye yönelik çalışmaların yapılacağına dikkat çekildi. Bakan Ağbal, "Kim olursa olsun, kazanç doğuran faaliyetleri bu ortamda yürütenlerin hepsi ya kendiliğinden gelip vergi dairesine başvurup mükellef olacak ya da onları biz tespit edeceğiz ve kendilerini vergi mükellefi yaparak vergiyi tarh edeceğiz. Yani onlardan kazandıkları bu paranın vergisi isteyeceğiz." şeklinde konuştu.

“Vergi mükellefi olmanın yaşı yok”

Ağbal, 18 yaşını doldurmamış yayıncıların vergi ödemesine gerek olmadığı yanlış görüşüne de bir açıklama getirdi: "Vergi kanunlarına göre vergi mükellefi olmanın yaşı yok. Dolayısıyla hangi yaşta olursa olsun, 18 yaşın altındaysa kanuni temsilcisi onun adına beyanname verecek. Nereden kazanırsan kazan, ister internetten video yayınlayarak ister yine sanal ortamda mal veya hizmet satarak kazan, hepsinde vergi var."

Maliye Bakanı Ağbal’ın doğrudan uyarı ve açıklamarını göz önüne alırsak, önümüzdeki süreçte vergilendirme adına sektörümüzde ciddi adımların atılacağı aşikar.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al