wmaraci reklam

Mark Zuckerberg'in Twitter ve Pinterest Hesabı Hacklendi!

Mark Zuckerberg'ın sosyal medya hesaplarıyla arasının pek iyi olmadığı takipçilerinin tümü tarafından biliyor. Zuckerberg özellikle son 4 yıldır hem sosyal medyayla kendi yaşamı arasına ince bir çizgi çekiyor hem de Twitter gibi platformları kendi sistemine rakip gördüğü için sosyal hesapları üzerinde pek sık güncelleme yapmıyor.

Zuckerberg'in sessiz ve sakin hesaplarını yıllardır olduğu gibi görmeye alışkın olan takipçileri bugün hesap üzerinden hiçte alışık olunmadık aktiviteler gerçekleştirildiğine tanıklık ettiler. Atılan Tweet'ler ve yapılan profil değişiklikleri üzerine kısa süre sonra anlaşıldı ki aslında hesapları kullanan Mark Zuckerberg değil, OurMine adı verilen ve daha önce LinkedIn ve DDOS saldırısıyla tanınan bir Hacker grubuydu.

Hacker grubu Zuckerberg'in Twitter hesabından kanıt niteliğinde Tweet'ler gönderdiği gibi Pinterest hesabındaki başlığı “Hacked By OurMine Team” ve açıklamayı da “We are just testing your security (sadece güvenliğinizi test ediyoruz)” şeklinde değiştirdiler.  Yaşanan olayın ardından kısa süre sonra yönetim işe el atarak hesapların güvenli şekilde el değiştirmesini ve tekrardan Zuckerberg'e verilmesini sağladı. Hesaplardan yapılan hacktivist eylemlerin tümü de hesaplardan silinerek eski haline getirildi.

Hackerların en önemli iddiasıysa Zuckerberg'in Instagram hesabının da şifresine sahip oldukları yönünde ancak Instagram hesabı üzerinden henüz şimdiye kadar Hackerlar tarafından yapılan herhangi bir aktivite görülmedi. Özellikle Instagram'ın Facebook sahipliğinde olduğunu da düşünecek olursak Zuckerberg'in böyle bir siber tehditle karşı karşıya kalması tüm kullanıcıların aklına ne kadar güvendeyiz sorusunu getirebilir.

Peki, Zuckerberg'in hesapları nasıl ele geçirildi? Henüz tam olarak bilinmiyor olmasına karşın internet korsanlarının iddiasına göre Zuckerberg'in son derece zayıf şifreler kullanması hesaplarının kolayca el değiştirmesine neden oldu. Zuckerberg'in aynı e-mail ve şifreyle aynı sosyal hesapları kullanıyor olması da belkide her iki hesabında elinden çıkmasında etkili olmuş olabilir.

Zuckerberg'in bile hesaplarının güvende olmadığı internet dünyasında sizce kendi sosyal hesaplarımızla yeterince güvende miyiz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al