wmaraci reklam

Medium, Türkiye’den Çekiliyor!

Twitter’ın kurucu ortakları olmasıyla tanıdığımız Evan Williams ve Biz Stone tarafından 2012 yılında kurulan dünyaca ünlü yayın platformu Medium.com internet girişimi, bugün yaptığı resmi açıklama bildirisiyle Türkiye’de yürütmekte olduğu yerel faaliyetlerini durdurma kararı aldığını açıkladı.

Bilmeyenlerimiz için Medium; Twitter ve Blogger konseptlerinin birleştirilmesiyle ortaya çıkan, ne çok büyük ne çok kısa yazıların içinde yer almadığı bir yayın projesiydi. Medium ile kullanıcılar Blogger’daki gibi basit dahi olsa yazılımla uğraşmadan hemen mevzuya zort diye dalıp istedikleri içeriği üretebiliyor ve bu içeriklerini internet dünyasına sallayabiliyordu. Bu açıdan Medium’un tasarımı okurlara hitap ederken, reklamsızlığı ve kalitesi de okurların standart internet sitelerinde karşılaştığı dezavantajları önünden kaldırıyordu.

Medium’un amacı internet yayıncılığa yeni bir bakış açısı getirmek ve okurlara içerikleri doğrudan en taze, en yalın haliyle sunmaktı fakat bu iş Medium için düşünüldüğü kadar kolay olmayacak. İlk aşamada 50 kişiyi işten çıkartarak New York ofisini kapatan Medium, şimdi de Türkiye’deki yerel operasyonunu durdurarak tüm faaliyetlerini San Francisco merkezinde toplayacak. 

Medium’un Ocak 2015’de açıklanan istatistiklerine göre Türkiye, toplam okuma süresi en yüksek 10 ülke arasında yer almıştı ancak uzun bir süre Medium’u Türkiye pazarında göremeyeceğiz gibi duruyor. Medium’un konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamayaysa aşağıdan ve şuradaki linkten erişebilirsiniz;

2016 bizim için büyük bir yıl oldu. Medium’daki Türkçe topluluğu büyüyüp gelişti ve her ay Medium’da binlerce Türkçe yazı yayınlanıyor.

Bu yılın başlarında sizin de okumuş olabileceğiniz gibi, size mümkün olan en iyi platformu sunmak için Medium’da bazı değişiklikler yapıyoruz. Bütün çalışmalarımızı şimdilik San Francisco’daki merkezimize toplama kararı aldık. Ne yazık ki, bu Medium Türkçe yayını ile Twitter ve Facebook üzerindeki etkinliklerimizi durduracağımız anlamına geliyor.

Medium’da Türkçe yayın yapan birçok yayın ve yazar var ve 2016 sonundaki yazımızda bu yayın ve yazarların en çok okunanlarını duyurmuştuk.

Medium’da 2016'nın En İyileri

Bu yıl bitmek üzereyken, hepimiz (muhtemelen) bir şey üzerinde hemfikir olabiliriz: 2016 hemen unutulmayacak. Dünya…

medium.com    

Medium’da Türkçe yazılar, Türkçe yazan yazar ve yayınlar için de arama yapabilirsiniz. Medium’da Türkçe yazan bir yazarsanız, kendi yayınlarınızı oluşturabilir ve diğer yayınlara katkıda bulunarak okuyucu kitlenizi büyütmeye devam edebilirsiniz.

Bu süre içerisinde, dilinizdeki muhteşem içerikleri bize iletmek için her zaman @Medium’a tweet veya tips@medium.com adresine bir e-posta gönderebilirsiniz.

Medium’u kullandığınız için teşekkürler. Kısa zamanda sizi tekrar Türkçe dilinde görmeyi umuyoruz.

Medium’un Türkiye üzerindeki yerel faaliyetlerini sona erdirmesi hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al