wmaraci reklam

Microsoft Artık Google’dan Daha Değerli!

Piyasa değeri bazında uzun süredir Google’ın gölgesinde kalan Microsoft için bugün güneşin yönü değişti. CNBC’nin raporuna göre Microsoft 753 milyar dolarlık değeriyle Google’ın çatı şirketi Alphabet’in 739 milyar dolarlık değerini solladı. 6 yıllık aranın ardından Google’u sollayan Microsoft, şimdilik Apple ve Amazon’dan sonra dünyanın en değerli 3. teknoloji şirketi olma unvanına sahip.

Google ve Microsoft arasındaki rekabet ilk defa 2012 yılında alev almıştı. Piyasa değeri olarak Microsoft’u sollamayı başaran Google, 6 yıl boyunca teknoloji dünyasının en önemli 3. teknoloji şirketi olmayı başarmıştı. Microsoft’un eski CEO’su Steve Ballmer’ın emekliye ayrılmasıyla borsadaki değeri artan şirket, Satya Nadella’nın koltuğa geçmesiyle borsa değerini neredeyse iki katına çıkaran atılımlar yaşadı.

Microsoft’un başarılı mali karnesinde CEO’su Nadella’nın payı büyük. Yönetimi boyunca çapraz platformlu teknolojiler, bulut bilişim, yapay zeka gibi atılımlara odaklanan Nadella, Microsoft’un başarısız Windows Phone girişimini de rafa kaldıran isim olmuştu.

Microsoft için şimdilik bu büyük bir başarılı olmasına rağmen dünyanın en başarılı şirketi Apple’ın 923 milyar dolarlık değerine yetişmesi için daha çok yol katetmesi gerektiği aşikar. Apple’ın hemen ardından gelen Amazon’un ise değeri yaklaşık 782 milyar dolar civarında.

Microsoft’un son yıllarda takip ettiği politikaları bir kullanıcı ve webmaster olarak siz yeterli buluyor musunuz? Önümüzdeki birkaç sene içinde Microsoft ikinci sıradaki rakibi Amazon’u geride bırakabilir mi?

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al