wmaraci reklam

Microsoft: “Edge En Az Pil Tüketen İnternet Tarayıcısıdır!”

WM Aracı sosyal profillerinde günde en az bir kere giydirmezsek gözümüze uyku girmeyen Edge için Microsoft iddialı bir video yayınlandı. Microsoft’un iddiasına göre Edge internet tarayıcısı en az pil tüketen internet tarayıcısıymış.

Google Chrome, Mozilla Firefox ve Opera gibi güçlü rakiplerin karşısında marjinal bir internet tarayıcısı pozu vermek hiç kolay değil. Bunun farkında olan Microsoft, Windows 10 ile birlikte Microsoft Explorer’ı rafa kaldırmıştı. Yenilenen tasarımıyla Edge şık bir kabuğa büründü. Kullanıcı deneyimi sıvandı boyandı. Tüm çabalara rağmen kullanıcıların Edge’nin makyajsız suratın altında bir yerlerde hala Internet Explorer olduğu bilmesi Edge’nin belki hakettiği yere gelmesinin önüne set çekti.

En sonunda reklam kampanyalarıyla elini taşın altına sokmak isteyen Microsoft bugün: “Siz Edge’ye giydiriyorsunuz emma Edge pil tüketimi açısından hem Chrome’u hem Mozilla’yı tokatlar.” tadında bir video yayınladı.

Videoda tam şarj olmuş üç ayrı internet tarayıcısı kurulu aynı model ve marka bilgisayar bizleri karşılıyor. Bir video yayını açılan bu üç bilgisayar arasından ilk pes eden 9 saat 52 dakika 22 saniyeyle Mozilla Firefox oluyor. 13 saat, 31 dakika ve 57 saniyeyle Chrome ikinciliği alırken, en uzun dayanan internet tarayıcısı olarak Edge 16 saat 8 dakika ve 33 saniye dayanıyor. (Alkış)

Edge testin sonuçlarına göre Mozilla Firefox’dan %63 oranında, Google Chrome’dan ise %19 oranında daha fazla verim elde ediyor.

Opera N’oldu Ya, Foton Gitti?

Testi görür görmez benim aklıma ilk gelen Opera’nın neden karşılaştırmaya dahil edilmediği oldu. Bu konuda 3 farklı teorim var;

  1. Videoyu çeken arkadaşların masası 4 bilgisayar için küçüktü.
  2. Microsoft bu karşılaştırma ile “Eyy Opera sen kimsin yeaa?!” demek istedi.
  3. Opera’nın güç tasarrufu modu Edge’yi tokatlıyordu.

Edge’nin pilden önce kullanıcı deneyimi üzerine daha çok eğilmesi gerektiği aşikar. Edge kullanan ve kullanmayan herkesin test için bi’ yorumunu alırız :)

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al