wmaraci reklam

Microsoft, Hınzır CloudBook’u ile Öğrencilerin Evine Girmeyi Planlıyor

Microsoft’un bilgisayar köşesinde kendisinin ürettiği pek bir şey yok. Sadece Surface ve Surface Book ürün ailesiyle öne çıkmayı başarıyor. Lakin, öğrencilerin ve sıradan kullanıcıların bu aletlere çuvalla para verip satın alması pek olası görünmüyor. İnternette yeni yeni yayılan dedikodulara  göre; Microsoft, tüm öğrencilerin ve orta seviye kullanıcıların evine girecek hınzır bir CloudBook tasarlamanın peşinde.

CloudBook, sıradan Windows bilgisayarların aksine sadece Windows Store üzerindeki yazılımları kullanabilecek ve bulut tabanlı ayrık işletim sistemi kullanacak. Bu sayede CloudBook hem Apple misali güvenli olacak hem de önerilen uygulama ve yazılımları kullanacağı için daha minimal donanımlarla Android tadında yüksek performans sunabilecek. Anlayacağınız Microsoft yeni CloudBook ürünüyle bir zamanlar deneyip yatırdığı kuponu olan Windows RT benzeri bir modelleme deneyecek.

Şu an için CloudBook işi dedikodudan ibaret. Lakin hem tablet hem bilgisayar olarak sunulacak olan cihazın, tablet formunun 500 dolar, klavye dahil olarak da 600 dolara alıcı bulacağı bilgisi veriliyor. Bu fiyatlarla global pazarda ne yapar ne eder bilinmez… Olur da Türkiye’de CloudBook bu etiketlerle çıkarsa da kapış kapış gitmeyeceği ve ülkedeki tek işlevinin rafları süslemek olacağı kesin.

Bu içeriğe tepkini gösterebilirsin! 👍

Bu içerik hakkında daha önce tepki gösterilmemiş. İlk tekpi göstererek yazarlarımıza geri bildirim verebilirsin.

Yorumunuz

    Son Yorumlar

    Site Ayarları
    • Tema Seçeneği
    • Site Sesleri
    • Bildirimler
    • Özel Mesaj Al